Следвайте ни

Тези хора никога няма да хванат коронавирус

viber icon

Три групи хора няма да хванат коронавирус - това са вече преболедувалите коронавирус, наскоро са претърпели вирусна инфекция или имат локален имунитет. Това твърди д-р Сергей Вознесенски.

Според него, антителата са маркер, показващ, че тялото се е срещнало с причинителя на болестта. В същото време някои хора не са податливи на болести, например на ХИВ, уточнява  БГНЕС.

“Има много повече хора с коронавирусна инфекция. За момента няма как да се направи заключение по каква причина са придобили имунитет – това все още е на етап научна дискусия”, казва д-р Вознесенски.
 
Той отбеляза, че една от версиите е отложен епизод на заболяването, причинено от други коронавируси, тоест наличието на кръстосан имунитет. Според втория възможен вариант, преди срещата с коронавируса човекът вече е минал през някакъв вид вирусна инфекция, след което нивото му на интерферон се е повишило. Ако има много от тях, тогава податливостта към вирусни инфекции намалява.

Третата версия е свързана с възможното съществуване на локални елементи на имунитета, имунни комплекси, които предотвратяват проникването на вируса на нивото на лигавицата на дихателните пътища. Кой от механизмите работи е обект на научна дискусия, добавя експертът. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай