Следвайте ни

Тестват под строй всички общински съветници в Пловдив за COVID-19, сесията под въпрос

viber icon

Всички общински съветници в Пловдив ще бъдат тествани за COVID-19 по график заради положителната проба на д-р Иглика Казанджиева от групата на ГЕРБ. Това съобщи председателят на местния парламент Александър Държиков пред "Марица". Изследванията им ще бъдат извършени в новата лаборатория на Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги".  

"Всички съветници, както и служителите на Общинския съвет изявиха желание да бъдат тествани. Пробите им ще бъдат взети по групи в понеделник и вторник, като ще ги уведомим за графика. Колегите са спокойни и се надявам резултатите на всички да бъдат отрицателни за коронавирус", заяви още Александър Държиков.

Според него засега няма причина следващата сесия на Общинския съвет, насрочена за четвъртък- 9 юли, да се огтлага.

Крайното решение обаче ще се вземе след като станат ясни резултатите от пробите на всички градски старейшини.

"Тогава ръководството на Общинския съвет ще се събере и ще прецени дали сесията да се състои. Мястото, където трябва да се проведе - Дома на културата "Борис Христов," е подходящо, тъй като има възможност съветниците да отстоят на голямо разстояние един от друг, журналистите са на втория етаж, а и се влиза от различни входове", коментира още Държиков.

Доктор  Иглика Казанджиева не е присъствала на последите комисии и това дава надежда, че нито един неин колега не се е заразил с COVID-19 от нея, надява се шефът на местния парламент.

Самата д-р Казанджиева се чувства добре и в момента е на домашно лечение. Най-вероятно тя е пипнала вируса от своя съпруг, който по-рано беше установен с COVID-19, но без усложнения. Общинската съветничка работи в отделението по педиатрия на УМБАЛ „Пловдив”. Понеже не е на пълен график, тя не ходи всеки ден в болницата и близо седмица преди положителната проба не е идвала в здравното заведение.

Всички нейни колеги и контактни лица ще бъдат тествани,но педиатрията няма да бъде затваряна, обясни шефът на бившата Окръжна болница д-р Динчо Генев.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

https://19min.bg/news/8/136155.html

https://19min.bg/news/8/136155.html

05.07.2020 | 20:44

Ще излязат наяве много мръсни тайни за коронабалона: Д-р Антония Първанова

Отговори
0 0
https://19min.bg/news/8/136155.html

https://19min.bg/news/8/136155.html

05.07.2020 | 20:44

Ще излязат наяве много мръсни тайни за коронабалона: Д-р Антония Първанова

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?