49
Следвайте ни

Тежки думи в Германия: Ваксинирани, излекувани или мъртви до края на зимата

Политици обсъждат въвеждането на задължителна имунизация

viber icon

Германски политици обсъждат въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19 за всички граждани, предаде Ройтерс. Няколко членове на консервативния блок на канцлерката Ангела Меркел казаха, че федералното и провинциалните правителства трябва скоро да въведат задължителна ваксинация, тъй като другите опити за стимулиране на ниските нива на ваксинация в Германия - 68 процента, са се провалили.

Заради рязкото увеличаване на случаите на заразени с ковид в Германия до края на тази зима германците ще са "ваксинирани, излекувани или мъртви", предупреди министърът на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от Франс прес.

"Вероятно до края на зимата, както понякога се казва цинично, почти всички ще бъдат ваксинирани, излекувани или мъртви" заради разпространението на "много, много заразния" вариант Делта, каза министърът. Той призова за пореден път германците "спешно" да се ваксинират.

Германия, особено южните и източните й райони, е силно засегната от нова вълна на заразата. Експерти и високопоставени политици отдават това най-вече на процента ваксинирани (68 на сто), който е сред най-ниските в Западна Европа.

Изправени пред нов скок на случаите на заразени с вируса, отнел вече живота на над 99 000 души, канцлерката Ангела Меркел и вероятният й наследник Олаф Шолц решиха миналия четвъртък да засилят ограниченията за неваксинираните, но изключиха задължително ваксиниране на цялото население.

В момента имаме четвърта вълна, а ситуацията в редица болници в Германия е много, много трудна, подчерта министър Шпан на пресконференция. Свидетели сме на разпространяването на тази вълна все по на запад, добави Шпан, в момент, когато интензивните отделения са на ръба на възможностите си, особено заради липсата на персонал.

През последните дни Германия регистрира невиждан досега брой на новозаразени от началото на пандемията, който миналата седмица надхвърли прага от 65 000 за 24 часа. Днес заболеваемостта на седмична база беше 386,5, което е печален рекорд.

 Меркел, която се готви да се оттегли от властта, изрази съжаление, че четвъртата вълна е толкова агресивна, а германските лидери препоръчаха драстично ограничаване на социалния живот на неваксинираните.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (68)

Василев до ЛЕЛЕ

Василев до ЛЕЛЕ

23.11.2021 | 22:57

ЛЕЛЕ,как си с духовата музика.Така като ти чета коментарите мисля,че си виртуоз.

Отговори
0 0
Лудия до ЛЕЛЕ

Лудия до ЛЕЛЕ

23.11.2021 | 20:56

Скоро някой да ти е дишал тежко във врата зад теб.Ако не,опитай може да ти хареса.Въпреки,че аз съм сигурен,че почти всеки ден има някой зад теб,който ти диша във вратленцето.

Отговори
1 0
Милен до ЛЕЛЕ

Милен до ЛЕЛЕ

23.11.2021 | 18:40

Колега не се излагай.Аз също съм вярващ и затова знам,че Бог е само един,а не както си написал ти,че били хиляди.Това което си изръсил в коментара си се отнася за онази епоха,много преди християнството,когато още Христос не е бил роден и хората са вярвали във всякакви богове.И между другото твоята биология не може в никакъв случай да обясни кой и с какви намерения е създал цялата вселена.Но все пак някой е създал нали.

Отговори
2 1
Леле

Леле

23.11.2021 | 19:19

Не си разбрал коментара ми. Нямам предвид политеизъм. Имам предвид, че има хиляди религии и съответно всяка си има Бог/Богове. В християнството естествено има 1 бог, но както знаем християнството не е единствената религия на тоя свят. Този към когото съм насочил коментара ми е избрал да вярва в 1 от всички богове общо и да не вярва в останалите, което го прави 99.99% атеист. Аз просто съм 100% атеист. Иначе Universe from nothing - Lawrence Krauss е книга, която ще ти помогне да разбереш повече за това кой е създал вселената. Пък ако не ти се чете авторът има много лекции,участия, предавания и тн.

Отговори
0 1
ДО леле

ДО леле

23.11.2021 | 14:26

Бях 100 процента сигурен,че си невярващ.Ти понеже си по доказателствата,веднага ще те закова с един доказан пример.Ти си от онези,които ако едно нещо не го пипнат или не го видят,не вярват.Хайде сега заблудена и обладяна от дявола овчицо да те попитам,вятъра които не може да се пипне и не може да се види съществува ли.Съществува нали.Сила ли е .Сила е.Ами простако,всевишният също не може да се види и да се пипне,но въпреки това съществува.Давам ти един елементарен пример,ако си поне малко в час ще прозреш в тази истина.

Отговори
2 1
Леле

Леле

23.11.2021 | 14:39

Не, простако, просто имам базови знания по биология и най-вече за еволюцията, как работят когнитивните заблуди и вярванията. Разликата между теб и мен е, че аз съм 100% атеист и не вярвам в нито един бог, а ти си 99.99% атеист, като вярваш САМО В 1 ОТ ХИЛЯДИТЕ БОГОВЕ. Сравнението с вятъра е толкова зле и нерелватно, че няма нужда да се хабя да ти обяснявам разликата между природа и измислица.

Отговори
0 0
До ЛЕЛЕ СТАТИСТИКАТА

До ЛЕЛЕ СТАТИСТИКАТА

23.11.2021 | 03:50

Започвам сериозно да се замислям,дали не си някакво психо.Абе момче,кой си мислиш,че си ти,та някой на теб ще ти дава истински данни какво става по света.За каква проверена информация ми говориш ти бе.Ти да не работиш в ЦРУ,та да можеш една информация да провериш вярна ли е,или не.Защо си мислиш,че от целият град Пловдив,само ти можеш да имаш достъп до истински статистики и информации.Ами твоите измислени проверки и доказателства,са на базата на това което някой,но не ТИ, лично е съставил и обнародвал.А дали ще изпаднем в разни дисонанси след една година ,това знае само Всевишния,но не и ти.Ако и затова кажеш,че вече имаш доказателство,значи наистина имаш някое много сериозно психическо отклонение.

Отговори
7 1
Леле

Леле

23.11.2021 | 10:14

Тотално извън реалността си брато. Всичко, което са ти давали досега като хапче, ваксина и тн е минавало през същите проучвания и статистики каквито са и ваксините за ковид. Аз лично нямам експертността да правя проучвания и статистики, но имам базовите знания за четенето им. Ти като ги нямаш и се съмняваш във всичко си е твой проблем.

Отговори
1 2
Леле

Леле

23.11.2021 | 10:15

Също статистиките и проучванията са публично достъпни и никога не съм твърдял, че само аз ги имам. А за всевисшия - не съществува.

Отговори
0 2
Леле

Леле

23.11.2021 | 10:18

+ това само пълен дебил ще твърди, че личното мнение е по-важно и има повече тежест от официални статистки и проувания върху хиляди хора.

Отговори
0 3
До Леле

До Леле

23.11.2021 | 14:51

Виж каква „храна” ни продават в големите вериги супермаркети и се сещай какво е качеството на „ваксините срещу ковид”, които се опитват постоянно да ни пробутват. Ако си чел повечко детективски романи, щеше да знаеш, че някои отровители залагат на малки дози отрова в продължителен период от време, през който период отровата се натрупва в организма на жертвата и бавно унищожава някои органи в нейния организъм. Ако толкова са се загрижили за нашето здраве, днешните „управници” на света щяха да ограничат употребата на пестициди, хормони и антибиотици, както и производството на генномодифицирани суровини и хранителни сурогати, още безсмисленото свръхпроизводство на дрехи, обувки и битови изделия от некачествена пласмаса. За всички вредни свръхпроизводства отдавна има сериозни научни изследвания и статистики, но тези, които те карат да се ваксинираш, не ги четат и не се интересуват от тях. И ти, като фазерите, четеш статистиките избирателно - интересуват те само такива данни, които мотивират твоята алчност.

Отговори
1 3
Леле

Леле

23.11.2021 | 15:03

Осъзнаваш ли разликата между хранителната индустрия и фарма индустрията ? Като осъзнаеш огромната разлика между двете и влезнеш в час, ще се занимавам с теб.

Отговори
0 0
До ЛЕЛЕ-ВАКСИНИРАНАТА СТАТИСТИКА

До ЛЕЛЕ-ВАКСИНИРАНАТА СТАТИСТИКА

23.11.2021 | 01:03

Абе кре.тен,ти пак ли продължаваш да пишеш твойте глупости и простотии ЗА РАЗНИ СТАТИСТИКИ.Как може да си толкова про.ст и самоуверен бе овчи.За стотен път те питам малоу.мно гове.до,тези справки и статистики ти лично ли ги прави или майка ти и баща ти,та си толкова сигурен,че са верни.Не нали.Ами ти си бил уникално лесен за маниполиране бе овчицо.Ти си точно от тези,които вървят натам на къдете ги поведе овчаря.

Отговори
6 2
Леле

Леле

23.11.2021 | 01:40

Овчицо, не ме питай аз ли съм ги пратил. Като си толкова отворен вземи една статистика и ми покажи кое в нея е невярно, защо е невярно, докажи ми го и тн като имаш съмнение. Овцата си единствено ти и хората , които по цял ден се информирате от фейса и като ви попадне видео/статия потвърждаващо вашето мислене го приемате за чиста монета без да се замисляте. Продължавай да отричаш реалността. Още 1/2 години ще изпадате в когнитивен дисонанс и накрая ш се сетите колко зле сте били.

Отговори
1 4
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРАСЕТАТА

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРАСЕТАТА

22.11.2021 | 23:39

ТИ СЪЩО

Отговори
0 0
НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРАСЕТАТА

НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ ПРАСЕТАТА

22.11.2021 | 23:40

ДА ТАКА Е

Отговори
0 0
Споко

Споко

22.11.2021 | 22:59

Същият третополов Шпан по време на ''епидемията'' от свински грип предвиждаше масов мор и трупове. Германия се запаси с ваксини ,станали ненужни ,заради бързото изчезване на прасенцето. Ако и Кромид 19 е вирус ,досега трябваше да е изчезнал, а този си джътка с разни щамчета,предимно политически......

Отговори
5 1
ДА ЩЪКА СИ, ЗАЩОТО Е ИЗМИСЛЕН ОТ И.Д.И.О.Т КАТО ТЕБ

ДА ЩЪКА СИ, ЗАЩОТО Е ИЗМИСЛЕН ОТ И.Д.И.О.Т КАТО ТЕБ

22.11.2021 | 23:01

И ПОСТОЯННО ГО МОДЕРНИЗИРА

Отговори
2 1
stiga spaam

stiga spaam

22.11.2021 | 22:58

malko malo umnitsi hahaha

Отговори
1 0
ТА НАЛИ ЗА ТЕБ  ВСИЧКО НЕНАПИСАНО ОТ ТЕБ Е СПАМ

ТА НАЛИ ЗА ТЕБ ВСИЧКО НЕНАПИСАНО ОТ ТЕБ Е СПАМ

22.11.2021 | 23:14

АМА ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ТИ СИ СПАМ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ

Отговори
0 2
ДО ЯСНО - НИКЪДЕ НЕ ИМ СПИРАТ ЛЕКАРСТВАТА - ПИЯТ СИ ГИ

ДО ЯСНО - НИКЪДЕ НЕ ИМ СПИРАТ ЛЕКАРСТВАТА - ПИЯТ СИ ГИ

22.11.2021 | 22:42

ТИ БЕШЕ ЛИ ТАМ ДА ВИДИШ, ЧЕ ИМ ГИ СПИРАТ?

Отговори
1 4
ДО ЯСНО - НИКЪДЕ НЕ ИМ СПИРАТ ЛЕКАРСТВАТА - ПИЯТ СИ ГИ

ДО ЯСНО - НИКЪДЕ НЕ ИМ СПИРАТ ЛЕКАРСТВАТА - ПИЯТ СИ ГИ

22.11.2021 | 22:43

ИЛИ ПАК СИ ПИШЕШ НЕЩО НА ФАНТАЗИЯ И СИ МИСЛИШ, ЧЕ Е ВЯРНО?

Отговори
1 4
хахахах

хахахах

23.11.2021 | 00:02

мало.мник

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?