Следвайте ни

СЗО със странен призив: Не налагайте пак карантина!

viber icon

Със странен призив излезе Световната здравна организация (СЗО).

Директорът на отдела за извънредни болести Мария ван Керхов коментира пред британския „Телеграф”, че карантината трябва да бъде заменена с „локализирани стратегии”. И призова правителствата да не налагат такава в битката срещу COVID-19.

Причината е, че от СЗО се опасяват за социалното и икономическо въздействие на подобни мерки. Ван Керхов посочи, че икономическите, социалните и здравните вреди от карантината, която беше въведена в различна степен в повече от 100 държави, са „колосални”.

„СЗО не препоръчва въвеждането на карантина, но такава мярка трябваше да се използва в редица страни поради скоростта на разпространение на болестта. Надяваме се обаче, че страните няма да трябва да я въвеждат отново”, заяви Керхов.

Тя подчерта, че през следващите шест месеца няма да можем да разчитаме на създаването на „безопасна и ефективна” ваксина срещу опасната зараза. „Скоростта на научната работа в тази посока беше изключителна ... сега имаме инструменти, които могат да предотвратят предаването на болестта и да спасят човешки животи”, посочи епидемиологът, визирайки мерки като проследяване на контакти, мащабно тестване, физическо дистанциране и носенето на маски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Професор Коронов

Професор Коронов

04.08.2020 | 09:47

Мафията от СЗО, предизвикала умишлено глобалната психоза, сега се чуди как да се измъкне. Няма да им се размине. Ще платят много скоро за инспирираната световна биологична война.

Отговори
1 2
Петко

Петко

04.08.2020 | 09:03

Кое е странното? Май прогледнаха.......

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?