Следвайте ни

СЗО с тревожни данни за коронавируса на Балканите

viber icon

Регионалият офис на Световната здравна организация (СЗО) за Европа следи с голямо внимание ситуацията с коронавируса в района на Балканите, предаде агенция ФоНет, цитирана от БТА. Регионалният директор на СЗО за Европа Ханс Клуге заяви днес на пресконференция, че редовно има разговори по телефона с министрите на здравеопазването на балканските страни.

В отделни страни виждаме умора от борбата против коронавируса и работим с тези страни, за да идентифицираме причините за тази умора, каза Клуге.

 Катрин Смолвуд от СЗО на свой ред посочи, че Балканите дават основание за тревога още от юни, когато броят на случаите на зараза започнаха да нарастват.

През лятото Балканите станаха един вид субрегионално огнище. Това, което отчасти насърчава, е как работим със страните, в които случаите се увеличиха, и как в определени страни виждаме намаляване на броя на случаите. Трябва да работим още по-здраво, за да запазим тенденцията на спад, каза тя.

Клуге призова специално младите хора да се държат отговорно, защото никой няма имунитет срещу вируса и тези, които искат да се забавляват, да го правят, но нямат право да разпространяват вируса

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?