Следвайте ни

СЗО разкри как Китай се пребори с пандемията

viber icon

Брус Ейлърд, старши съветник на генералния директор на Световната здравна организация (СЗО), заяви на пресконференция на 7 септември, че за 20 последователни дни в Китай няма нови случаи на заразени с новия коронавирус, което има изключително значение, предава радио "Китай".

"За предотвратяване на разнасянето на вируса китайците спазваха мерките за социално дистанциране в хотели, влакове и ресторанти. Всички китайци вярват, че това е тяхната отговорност към страната и светa", заяви Ейлърд.


По време на епидемията той лично е посетил Китай с международен екип от експерти и вярва, че има три основни причини за успешното справяне с епидемията в страната, като първата е непрекъснатото увеличаване на отпусканите от китайското правителство средства в инфраструктура за общественото здраве.

 

Китай е създал система за обществено здраве от национално ниво, позволяваща обмен на информация и опит, което изигра важна роля в борбата с заразата.

Втората причина, според него, е обществената отговорност на китайския народ,

Социално дистанциране в хотели, влакове и ресторанти. Всички китайци вярват, че това е тяхната отговорност към страната и светa", заяви Ейлърд.

Третата причина за успеха на Китай е, че правителството и местните администрации на всички нива, придават изключително значение на превенцията, добавя Брус Ейлърд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дрън дрън

Дрън дрън

08.09.2020 | 22:58

Пълни глупости. И продължават наглите подкупени медии

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?