1939
Следвайте ни

СЗО препоръча трета доза ваксина срещу COVID-19 на хората от тази група

viber icon

Световната здравна организация (СЗО) заяви, че препоръчва трета доза ваксина срещу COVID-19 да се поставя на хора с "умерено или силно отслабен имунитет".  Това се отнася за всички признати от СЗО препарати за имунизация, предаде Франс прес.

Експертите на СЗО уточниха, че в случая не става въпрос за препоръчване на трета доза ваксина за цялото население, за която организацията продължава да препоръчва мораториум до края на годината, за да има достатъчно дози, които да могат да бъдат дадени на страни, където нивата на ваксинация остават все още твърде ниски, пише БТА.

"Препоръката, която даваме сега е хората с отслабен имунитет да получат подсилваща доза", каза д-р Кейт О'Брайън, директор на отдела за ваксинации на СЗО.

"Поставянето на тази трета доза трябва да е с интервал от един до три месеца след втората", обясни д-р О'Брайън. (Одобрените от СЗО ваксини изискват две първоначални дози, с изключение на тази на Janssen, фармацевтичното подразделение на Johnson & Johnson, която се прилага в еднократна доза - бел. АФП).

СЗО е одобрила за употреба две иРНК ваксини - на Moderna и Pfizer/BioNTech, две китайски ваксини - на Sinopharm и Sinovac, както и ваксините на Johnson & Johnson и на AstraZeneca, отбелязва АФП.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Динко Петров

Динко Петров

11.10.2021 | 21:46

Хора, моля Ви да прогледнете! Измамата за броя на заразените вече не е очевидна, тя е очеизвадна! Вижте за какво става въпрос: Новина от днес: „НЗОК заплаща за септември САМО тези ПСР тестове, които са положителни. Всички останали са за сметка на лабораториите. Така било по „методиката“!!! Следващите редове са от коментара на колежка ОПЛ: Не следя в детайли текстовете за лабораториите, но за нас това означава, че от днес нататък всеки, изпратен с направление за ПСР, ще се връща положителен. А за нас остава да гадаем кой от всички положителни е реално положителен, и кой е писан положителен заради заплащането на изработената дейност.“

Отговори
6 3
Браво

Браво

11.10.2021 | 22:58

Яка конспирация брато. А източника ти на информация естествено някъв псевдно жълт сайт като svobodnoslovo. Сайтът се разпространява из фейсбук естествено и вие се връзвате като риба на кука. Що ли тази новина я няма никъде другаде ? Проверявайте си източниците и минете един курс по медийна грамотност моля ви.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?