46
Следвайте ни

СЗО: Краят на пандемията се вижда, но идват тежки 3 месеца

viber icon

Краят на пандемията от новия коронавирус по света вече се вижда, но близките три месеца ще бъдат тежки за здравеопазването по света, каза д-р Дейвид Набаро от Световната здравна организация (СЗО) пред телевизионния канал Скай нюз.

"Страхувам се, че бягаме маратонска дистанция, но не може да се каже, че наближаваме края й. Виждаме, че краят на пандемията наближава, но още не сме стигнали финала. И ще има някои препятствия, преди да стигнем до него", каза той.

 Според Набаро вирусът продължава да се развива и може да се очаква скоро да се появят нови варианти. Той отбеляза, че здравните системи в Западна Европа се справят с пандемията, но в много други райони на света ситуацията е близо до критичната, предава БТА.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Но Ще

Но Ще

11.01.2022 | 05:47

.........но идва нов Нюрбергски процес и бая бесилки по дърветата След колко месеца ни знам Но ще има съм сигурен

Отговори
1 0
Агресора ни  информира за водената от тях Световна биологична война

Агресора ни информира за водената от тях Световна биологична война

11.01.2022 | 00:20

Само че Ваксините не лекуват поразените от биологичното оръжие затова са ваксини а не лекарства. Войната ще спре когато спрат да ни заразява с нови варианти на биологичното оръжие. Защо бягате от истината. Инвеститорът продължава да получава огромни печалби.

Отговори
5 0
на война се слага противогаз, а не се разхождаш по бански

на война се слага противогаз, а не се разхождаш по бански

11.01.2022 | 08:00

нали глупачето ми

Отговори
0 0
МАЛКО ИНФО

МАЛКО ИНФО

10.01.2022 | 22:57

Агенция "Франс Прес" цитира официалните държавни статистики, които показват, че на първо място в света по процент смъртни случаи е Перу с 610 починали на 100 000 души население. На второ място е България с 403, после се нареждат Босна и Херцеговина, Черна гора и Република Северна Македония. На шесто място е Унгария, на седмо - Чехия, на осмо - Грузия. Румъния е на десета позиция. Кореспондентът на "Ди Цайт" Томас Розер също цитира статистиката за процента смъртни случаи и подчертава, че седем страни от Югоизточна Европа са в първата десетка по смъртност. "Като добавим и Грузия, се оказва, че осем от десетте държави с най-висока смъртност като процент от населението са от някогашния социалистически лагер и от югоизточния регион", пише той и констатира: "В момента смъртта е вездесъща в препълнените болници на Балканите." Авторът припомня, че в Румъния само за месец октомври пандемията е отнела живота на над 10 000 души, а в Сърбия смъртността е достигнала най-високото си равнище от Втората световна война насам.

Отговори
2 2
РУМЕН си сложи бустер и се снима с ген. Мутафчийски

РУМЕН си сложи бустер и се снима с ген. Мутафчийски

10.01.2022 | 21:34

АЗ нямам проблем с 3 игла

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?