49
Следвайте ни

СЗО: Краят на COVID-19 се вижда, но през следващите 3 месеца ще е трудно

viber icon

Вирусът ще създаде много трудна ситуация "поне" през следващите три месеца, но "краят се вижда". Това заяви д-р Дейвид Набаро, специален пратеник на Световната здравна организация по въпросите на COVID-19 пред „Скай Нюз“.

По думите му преминаваме през маратон, но няма как да се каже, че сме в края - виждаме края, но не сме там. И преди да стигнем до него, ще има някои неравности. "Не мога да ви кажа колко тежки ще бъдат, но поне мога да ви кажа какво очаквам. На първо място, този вирус продължава да се развива – имаме Омикрон, но ще има и още варианти. Второ, той наистина засяга целия свят. И докато здравните служби в Западна Европа почти се справят, в много други части на света те са напълно претоварени. И трето, напълно ясно е, че няма възможност за големи ограничения в нито една страна, особено в бедните страни. Хората просто трябва да продължат да работят и затова пред политиците в момента има някои много трудни решения. Това ще бъде трудно поне през следващите три месеца“, каза още Набаро.

Запитан за предположението, че два или три пъти годишно може да има вълни на коронавируса, той добави: „Начинът, по който се държи този вирус, откакто го срещнахме за първи път, е, че той се натрупва и след това се покачва доста драматично, след което отново се понижава и след това отново се покачва на всеки три или четири месеца. Трудно е да се използва поведението в миналото, за да се предскаже бъдещето. Животът може да продължи, можем да възстановим икономиката в много страни, но просто трябва да имаме наистина добри планове за справяне с вълните“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да не би чували и ковчези да ви са на свършек

Да не би чували и ковчези да ви са на свършек

10.01.2022 | 17:08

Чак след три месаца ли ще сте изкупили и унищожили всичко що бизнес и живот движи Още ли Света не сте го уморили А вие ни съ ли уморихте Сигур и отпуска не сте ползвали от толкова грижи за Човечеството Ойй горките черноработници

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?