Следвайте ни

СЗО апокалиптично: Идат 5 пъти повече жертви, чака ни строга карантина

viber icon

Световната здравна организация заяви, че скоро броят на смъртните случаи от коронавирус в Европа може да се увеличи 5 пъти в сравнение с този от април тази година.

Според Ханс Клуге, директор на СЗО за Европейския регион, броят на заболяванията в момента бързо нараства, докато броят на смъртните случаи, напротив, е намалял. Тази тенденция се дължи на масови тестове на млади хора, които са носители на болестта, но нямат симптоми.

Ситуацията обаче може да се промени драстично скоро. Хората ще бъдат заключени в домовете си, а смъртността ще се увеличи 4-5 пъти, предава блиц. Прогнозите са основани на епидемиологични модели и се очаква да се сбъднат през януари.

Кога всичко ще се възстанови нормалния живот, е трудно да се каже. СЗО препоръчва на европейските страни да не се колебаят да въведат строга карантина, защото това е единственият начин за справяне с пандемията.

Рутинните предпазни мерки, включително носенето на маски и измиването на ръцете, може да спасят 281 000 живота в 53 държави.

Най-лошото тепърва предстои. Новата вълна на пандемията ще се проточи поне до пролетта и хората са наясно с това. По този начин американците вече са започнали да се запасяват с храни и стоки от първа необходимост, казват от СЗО.

Едва през лятото догодина се очаква пускането на разработваните в момента десет ваксини. Всички се надяват, че през 2022 г. хората ще могат да се върнат към пълноценен живот. 2021 г. ще бъде повратна точка: последващото развитие на събитията ще зависи от организацията на масова ваксинация от властите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

става въпрос за пари

става въпрос за пари

18.10.2020 | 23:23

Театрото става грандиозно.

Отговори
0 2
Какво театро?

Какво театро?

19.10.2020 | 01:26

Болниците ни са пълни, първи сме вече по смъртност в Европа, спрямо населението, тази седмица, а продължавате да вярвате в конспирация?!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?