Световноизвестна диетоложка разкри кои храни пазят от коронавирус

В разгара на коронавируса у нас и в чужбина експертите се надпреварват да дават съвети за хранене. 

Има продукти, които наваксват недостига на витамини и по този начин укрепват имунитета срещу вируси като COVID-19.

Прочутият диетолог Елена Соломатина посочи храните, които трябва да консумираме в подобни моменти. Както е известно, липсата на определени витамини може да бъде много опасна за здравето. 

При липса на витамин А експертът съветва да обогатите менюто си с боб, моркови, тиква, цвекло и черен дроб.

Ядки, бадеми, морски дарове, млечни продукти, сушени плодове, яйца, пълнозърнест хляб и трици ще помогнат да се запълни липсата на витамини от група В.

В същото време киселото зеле, цитрусовите плодове, шипките и ябълките ще помогнат за балансиране на съдържанието на витамин С, а гъбите и рибеното масло ще възстановят нивата на витамин D.

"Недостигът на чист въздух, слънце и физическа активност също вреди на здравето ни в студените дни“, заключи Соломатина, пише zdrave.to.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?