Световни учени потвърдиха кои препарати лекуват COVID-19

Клинично подобрение при всички, лекувани с комбинация от хидроксихлороквин и азитромицин, dанните са от 80 пациенти с коронавирус, при поне 6-дневно проследяване

При 80 пациенти, третирани с комбинация от хидроксихлороквин и азитромицин, се отчита клинично подобрение при всички, с изключение на един починал 86-годишен пациент и на един 74-годишен, който все още се намира в интензивно отделение, пише Труд.

Сензационна новина от Ухан за чудодейното лекарство за COVID-19

Това сочи проучване на международен екип от учени.

Наблюдава се бърз спад на назофарингеалния вирусен

товар, изследван чрез qPCR, с 83% отрицателни резултати на Ден 7 и 93% на Ден 8. Вирусните култури от респираторни проби, взети на Ден 5, са отрицателни при 97.5% от пациентите.

Това позволява по-бързо изписване на пациентите от инфекциозните отделения, със средна продължителност на престоя от пет дни.

Припомняме, че с комбинацията от две лекарства, които дават доста добри резултати при третирането на COVID-19, бе лекуван председателят на КРИБ. По думите на Домусчиев, то му е било препоръчано от френски лекари.


И Доналд Тръмп се обяви за лечението на коронавирус, свързано с комбинация от две лекарства, които дават доста добри резултати при третирането на COVID-19.„Убедени сме, че колегите трябва спешно да оценят тази ценово ефективна стратегия, за едновременно избягване на разпространението на заразата и бързо лекуване на пациентите преди да са се развили необратими респираторни усложнения“, призовава екипът, изготвил изследването.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?