Следвайте ни

Светлина в тунела: Заразените в Пловдив намаляват с 10% ГРАФИКИ

viber icon

Невероятно, но факт, броят на заразените в Пловдивска област намаляват на седмична база. Това показва традиционната седмична статистика, анализирана от "Марица". 

На 1 декември в областта имаше 654 на 100 000 души заболяемост. За днес същият показател за Пловдив е 592. Това е намаление от около 10 процента, което е глътка въздух за здравната система в региона.

Като цяло пада заболяемостта в цяла България, ако преди седмица беше над 600 души на 100 000 население, то сега се свлича под тази граница.

Съседните на Пловдив области са с незначително увеличение или намаление, на практика без съществена промяна. Кърджали остава отново единствената в оранжевата зона, всичко друго е в червено.

Отново прави впечатление спадът в София, където преди 2 седмици заболелите бяха 1000 на 100 000 население. Преди седмица паднаха до 830, а днес вече са 657. 

Под "Свръхзвуковата" бариера от 1000 слизат Габрово и Кюстендил, така вече няма област с толкова лоши показатели. 

От големите области прави впечатление обаче увеличение във Варна и Бургас, като особено сериозно е южната област - от 627 на 720.

Неприятното е, че средната смъртност продължава да расте бавно и вече е 27-28 души на 100 000 население.

Продължава да намалява обаче броят на смъртните случаи спрямо всички, завършили с някакъв изход. Преди две седмици той гонеше 10 процента, а сега спада до 7.

Цифрите при броят тестове и тяхната положително не търпи някакво сериозно развитие. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?