Следвайте ни

Светлина в тунела: Увеличава се броят на излекуваните от COVID-19 в Пловдивско

viber icon

46 оздравели срещу 35 новорегистрирани с COVID-19 сочи справката за област Пловдив от днес. Към момента 1049 са общо регистрираните, а преборилите коронавируса са 504. На домашно лечение са 402 с положителен резултат, а под карантина 587. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.


През последното денонощие има 3-ма хоспитализирани – мъже от гр. Пловдив на 84г., 60 г. и 25 г. Те са в задоволително състояние.


Приетите в болница към днешна дата са 128, от тях потвърдени с COVID-19 са 114. Свободните легла в отделенията са 87, а за интензивно лечение – 33.


„През последната седмица виждаме, че се очертава положителна тенденция за увеличаване броя на излекуваните от сериозното заболяване. Все още, обаче не е малък и броят на ново заболелите, което отново показва, че трябва да се спазват мерките и всеки един от нас да бъде внимателен. В понеделник свиквам Медицинския щаб и подробно ще разгледаме ситуацията в Пловдив и областта, заболеваемостта, както и заетостта на легловата база в отделенията, определени за лечение на коронавирус.“ – поясни Каназирева.


Сред новите случаи има санитарка от COVID-19 отделението в МБАЛ „Св. Каридад“, която е на домашно лечение. Изследвани са всички нейни колеги, сред които няма положителни.
Най-младият пациент е момиче на 9 г. от Община Родопи, контактно на майка си – на домашно лечение. Най-възрастният пациент е жена на 90 г. от Община Карлово, която също е под карантина в дома си. 


Отново най-много са регистрираните в гр. Пловдив -27. 3-ма са от Община Родопи. По 2-ма от общините Марица и Карлово и един от Асеновград.


Справка по общини:  Пловдив – 699,  Карлово – 52, Кричим – 22, Хисаря – 10, Родопи – 79, Стамболийски – 21, Калояново – 7, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 29, Асеновград – 50, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 12, Сопот - 9.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?