Следвайте ни

Светлина в тунела: Спад на заразените с коронавирус в Пловдивско ГРАФИКИ

Лоши новини от морето, Кърджали отново влезе в червена зона

viber icon

Пловдивска област отбеляза отново леко понижаване на заболяемостта от коронавирус. При последния седмичен анализ тя е 549 на 100 000 население. Преди седмица същият показател беше 592.

Подобрението отново е с около 10 процента, което не е много, но определено дава глътка въздух на болничните заведения.

Понижава се е средната заболяемост за България. Преди седмица тя слезе под границата от 600 на 100 000 души население, а сега се е устремила към 500. 

Сравненията с преди седмица не са в полза основно на морските области. Варна и Бургас отново бележат ръст на заразените. Същото се отнася за Сливен, Враца и Кърджали. Така последната област отново влиза в червената зона, след като за седмица беше оранжева.

Забелязват се леки надежди за подобрение при смъртността. Има тенденция за задържане или дори незначителен спад в границата на 26-27 починали на 100 000 население.

Под 6 процента пада смъртността сред всички случаи на коронавирус с известен край. 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Фют

Фют

17.12.2020 | 01:03

За четери дена ако се затвори всичко ще има по голям ефект, от колкото на половина и голяма част от бизнесите да са ощетени. Подготвят ни за роботите и изкуствения интелект, заменящ хора.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?