Следвайте ни

Светлина в тунела: Ваксина срещу COVID-19 повлия успешно върху мишки

viber icon

Първоначалните изпитания с мишки на потенциална ваксина срещу COVID-19 показаха, че тя предизвиква имунна реакция на нива, които могат да предотвратят заразяване, съобщи Ройтерс, позовавайки се на американски учени.

Специалисти от училището по медицина на университета в Питсбърг са ускорили процеса по работа върху ваксината благодарение на опита си с други коронавируси, като причиняващите ТОРС (Тежък остър респираторен синдром) и БИРС (Близкоизточен респираторен синдром). Затова те са знаели точно как да се борят с новия вирус.

Прототипната ваксина, наречена PittCoVacc, е генерирала "прилив на антитела" срещу новия коронавирус за две седмици.

Животните обаче още не са проследени достатъчно дълго и е рано да се каже колко продължава имунната реакция. От сравнението с експерименталната ваксина срещу БИРС може да се очакват достатъчни нива антитела за една година.

Резултатите от изпитанията са публикувани в сп. EBioMedicine. Учените се надяват да започнат изпитания с хора до няколко месеца.

Коментари (1)

Светлина в Тунел

03.04.2020 | 00:02

В кой тунел, толкова тунели има, не само в БГ..! (Защо на прасета не пробват ваксините, те са близки като,, ембрион, до човешкия...тогава може би,, някои хора,, няма да се държат като,, прасета,..!?)

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?