Следвайте ни

Студентът Божидар от Медицинския на първа линия в Инфекциозна

viber icon

Още студенти от Медицински университет-Пловдив се отзоваха на призива за доброволци, които да помагат на лекарите в Клиниката по инфекциозни болести и паразитология при УМБАЛ „Св. Георги“.

Стажант-лекари, студенти, лаборанти и преподаватели от МУ - Пловдив, първи откликнали на поканата на проф. д-р М. Стойчева от Катедрата и Клиниката по инфекциозни болести във връзка с острата нужда от медицински кадри, за да се обезпечи обслужването на пациенти със съмнения за COVID – 19.

Божидар Берберов е един от първите студенти от МУ – Пловдив, които се включиха доброволно да работят в Инфекциозна клиника. Той е студент в 5 курс в Медицинския факултет.

„Решението да се включа като доброволец в борбата с COVID-19 взех като човек с развито гражданско мислене, приел принципа "Посветени на хуманността", отчел рисковете и възможните последици”, споделя Божидар.

Той работи в Инфекциозна клиника според седмичен график, но когато отиде там, работи, докогато е нужно.

„В момента ситуацията е динамична, а човешкият ресурс – ограничен, така че се адаптираме спрямо нея. Нашите задачи са да оказваме помощ на медицинските специалисти при преглед, триаж на пациенти, манипулации, обработка на медицинската документация и други. Учим се в движение, не се знае кога ще се наложи да се справяме самостоятелно”, казва още младият лекар.

Божидар Берберов е на мнение, че всеки трябва да даде своя принос, понякога за сметка на лишения, ограничения и последствия.

„Остани си вкъщи“ е не само етикет в социалните мрежи, а правилната постъпка, за да запазим себе си и околните.”, казва още студентът от Медицинския университет.

Той поздравява всички медицински специалисти, ДФ "Пловдив 112", БЧК и всички останали, съпричастни към извънредната ситуация и активно участващи в разрешаването й.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

H.h.h.

H.h.h.

27.03.2020 | 07:24

Защо няма пари(1000лв) за бърза помощ,те не са ли на първа линия?

Отговори
0 0
H.h.h.

H.h.h.

27.03.2020 | 07:19

Защо няма пари(1000лв) за бърза помощ, те не са ли на първа линия?

Отговори
0 0
Голем кеф е

Голем кеф е

26.03.2020 | 20:54

В новите времена да бъдеш студент... но е похвално за този млад човек, че е самоотвержен и от такива става добри лекари..!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?