2374
Следвайте ни

Строги COVID мерки затягат влизането в България

viber icon

От 7 януари, петък, лицата, които пристигат у нас от страни, попадащи в "червената зона", се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или на аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизане в страната PCR тест. Това гласи нова заповед на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване в България и членове на техните семейства, които не представят нито един от посочените документи (за ваксинация или за преболедуване, както и отрицателен резултат от PCR тест), се допускат на територията на страната и се поставят под 10-дневна задължителна карантина. Карантината не подлежи на отмяна.

Българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България и членовете на техните семейства, които представят само един от посочените документи, също се поставят под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена, ако лицето представи отрицателен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа след пристигането си в страната.

Също от 7 януари влиза в сила актуализиран списък на държавите по цветови зони. В "зелената зона" влиза Румъния. В "оранжевата зона" от същата дата попадат Австрия, Унгария и Люксембург.

В "червената зона" преминават Аржентина, САЩ, Канада, Австралия, Финландия, Швеция, Италия, Испания, Португалия, Черна гора, Малта и др.

Вижте пълния текст на заповедта ТУК>>>

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Еееееххееей Едно време ко беше

Еееееххееей Едно време ко беше

05.01.2022 | 23:03

Ама то много трябва да сме и благодарни на тези с мерките Едно време ни бяха завардили като уфце в кошара да не излезем Ся съ грижат внуците им пъ да не влезнем Не е едно.и също Нали Или е същото Га все има пазванти и на входа и изхода Ни знъм Вий шъ кажете

Отговори
1 1
Колчо

Колчо

05.01.2022 | 20:52

На баба ви мерките , всичко е за пари .. да се дават за безмислени тестове … ми що не си ги наврете отзад

Отговори
4 1
????

????

05.01.2022 | 19:23

Като е толкова страшен вирусът да затворят границите и да спрат полетите за всички

Отговори
8 1
Разграден двор

Разграден двор

05.01.2022 | 19:20

Преди 3 месеца се прибрах с полет от Париж.В самолета имаше неваксинирани пътници. А бяхме предупредени, че независимо, че семейството ми бяхме ваксинирани, у нас трябва да бъдем 14 дни под карантина. Неваксинираните нямаха НИКАКВИ проблеми, не ни казаха за никаква карантина. Село без кучета, но с аерогара.... Жалки сме, а искаме някой да ни уважава. Няма как да стане.

Отговори
2 7
Клм

Клм

05.01.2022 | 20:19

Яко ще се мре,ха ,а дали тез ваксинираните не се задръстват с куп неща като графеновоксид имного неизвестни вещества които до ден днешен не разясняват на хората. Какво ли ще се случи в дългосрочен план с тез хорица? Защо никой не задава такива въпроси? Та детските ваксини са пълни с боклуци та те посягат и на децата . Защо малките деца страдат вече от болести на възрастни? Много въпроси без отговор заради здравния фашизъм и целта да превърнат хората в абонати

Отговори
6 2
Филадендрона

Филадендрона

05.01.2022 | 18:50

Пука ми, че ми дреме. Само да не затягат за излизане, че тогава ще останем и ще излизаме по улиците...

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?