Следвайте ни

Страшно! Ето какво причинява COVID-19 на мозъка

viber icon

Нови трудове на учените казват, че има много повече симптоми и негативни последици от коронавируса, отколкото лекарите си представят. И така, наскоро експертите започнаха да говорят за мъглата в мисълта, произтичаща от нарушения в мозъка, съобщава порталът WWW.PLANETANOVOSTI.COM.

 Острата коронавирусна инфекция затруднява мисленето. Вирусът е способен да уврежда невроните, както и да провокира възпаление в мозъка, което от своя страна води до неврологични заболявания.

Ако симптомите се окажат дългосрочни и постоянни, човечеството ще се изправи пред социални и икономически затруднения, според д-р Андриан Оуен от Университета на Западен Онтарио. Ученият стана част от екип от канадски невролози, които се занимават с онлайн изследвания за ефекта на коронавируса върху човешкия мозък. Учените планират да привлекат 50 хиляди доброволци, заразени с коронавирус.

Тестването ще се проведе под формата на игри, които са насочени към оценка на мозъчната функция: памет, концентрация и способност за решаване на различни проблеми. Обединяването на информация ще разкрие как заболяването е повлияло на когнитивната функция на доброволците.

Според някои изследвания вирусът е в състояние директно да "атакува" мозъка, заобикаляйки кръвно-мозъчната бариера. Това означава, че органната недостатъчност може да е свързана с мозъчна недостатъчност. В близко бъдеще ще бъдат проведени проучвания за идентифициране на най-уязвимите групи пациенти. Ще бъдат идентифицирани и подходи за ефективно лечение.

По този начин има много повече възможни проблеми от коронавируса, отколкото всеки си представя днес, пише zdrave.to.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Верваме ви

Верваме ви

10.09.2020 | 08:18

Мозъчна мъгла може да се получи и от алергии както към лекарства, така и към храни и от инфекции с най-различни бактерии. Среща се дори след тежък синузит. Състоянието е напълно обратимо. Не плашете хората!

Отговори
1 0
Някой си

Някой си

10.09.2020 | 02:56

Корона шашмата им е в главите на тези изроди! По рождение са я нсследили! Пусти Калашников..мамка ви переерзна..учени говньовци

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?