Следвайте ни

Страхотно! Регистрират ваксината за България

viber icon

Отлични новини от Бразилия, касаещи Бългапия! Национална агенция по санитарен надзор е получила първа заявка за регистрация на ваксина срещу новия коронавирус, съобщи ТАСС. Става дума за препарат на британско-шведската фармацевтична компания AstraZeneca, цитира агенцията информация на тв канал "Глобо", предава БТА.

Припомняме, същата компания подписа договор с ЕС за доставка на ваксината. България ще получи 2,3 милиона бройки. Ваксинацията няма за е задължителна.

Процедурата по регистрация ще премине по приетата във вторник от регулатора опростена схема, в рамките на която е намалено количеството на изискваната първична документация за ваксината срещу коронавируса, напомня тв каналът.

На този етап специалистите от агенцията правят оценка на първите резултати от доклиничните изпитания. В случай, че бъде потвърдена безопасността и ефективността на препарата, процесът на регистрация може да бъде ускорен.

В края на юни бразилското министерство на здравеопазването договори съвместни изследвания и локализиране в страната на производство на ваксината, разработена от университета Оксфорд и AstraZeneca. В изпитанията на този препарат участваха десет хиляди доброволци в Бразилия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

хич няма да им вярвам

хич няма да им вярвам

04.10.2020 | 07:39

А от какво мислите умряха онези Вакльови -докторите? Сложили са си ваксина(от Турция) и дори навивали роднини ... Който не вярва га отиде в оня край и да разпита!

Отговори
0 0
Чичо

Чичо

02.10.2020 | 20:58

Ей много умници бре . Та никой не ви ваксенира зорлен ,защо плачете ,ваксината не е одобрена още . Все бързате като парле пред магарето . Ще ви сложим сено нали селски .

Отговори
3 5
Ха ха

Ха ха

02.10.2020 | 21:10

Ами защо бият тъпана? Руснаците вече ваксинират масово и ние да не сме по назад ще, ще ама кога?

Отговори
0 3
Ниееее

Ниееее

02.10.2020 | 20:57

Не страхотно а страшно

Отговори
6 0
Ни щъ

Ни щъ

02.10.2020 | 18:05

Не щъ да ставам опитно зайче в ръцете на наглата долна лакома ненаситна циониска пасмина И да си спомнят по често за Др Менгеле Да не го вдигнем от гроба да си поиграе с тях

Отговори
10 2
Б. М.

Б. М.

02.10.2020 | 16:39

Моята Ви я подарявам! Прочетете как се е изработила ваксината срещу детски паралич. Същото бързане,, хиляди жертви. Десетки хиляди починали деца. Много повече увредени. Зарад туй, БЛАГОДАРЯ. Отказвам се!

Отговори
17 2
Да бе да

Да бе да

02.10.2020 | 16:31

Кое е страхотното? Неизпитана ваксина и непоемане на отговорност от Астра-Зенека в случай на неефективно действие и странични усложнения. Направо страхотно. Ваксина се прави с години,кого лъжем?

Отговори
22 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?