Следвайте ни

Страхотна новина: Професор опроверга страшен мит за COVID-19

viber icon

Пандемията от коронавирус предизвика паника по целия свят. Веднага след като болестта започна да се разпространява, в интернет се появиха страшни слухове за нея. Например, че вирусът остава в човешкото тяло за дълго време и може да провокира появата на различни хронични заболявания.

Към момента все още не е доказано научно, че коронавирусът причинява тежки последици дори след пълно възстановяване. Това е заявила в лекарят имунолог и професор Алла Волоха.

Към днешна дата няма доказателства, че коронавирусът може да бъде в човешкото тяло дълго време и да провокира появата на хронични заболявания. Руската специалистка е добавила още, че болестта засяга предимно централната нервната система, очите и тестисите, но това все още не е доказателство за теорията на учените.

Вирусът може да остане в тези органи известно време, но това не причинява други заболявания. Тежка форма на пневмония, използването на силни лекарства за лечение, както и поставянето на човек под изкуствена вентилация на дробовете, влияе негативно на човешкото тяло. Именно поради това могат да се наблюдават някои остатъчни ефекти в белите дробове на хора, които са имали коронавирус.

Струва си да се отбележи, че както показва практиката, тежки последици се наблюдават само при тези хора, които дори преди инфекцията са страдали от различни хронични заболявания. Експертите ще провеждат допълнителни изследвания, за да установят колко силно коронавирусът може да повлияе на човешкото тяло в такива ситуации.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Вал

Вал

23.08.2020 | 21:07

Там както и у нас по техен модел професорите са на килограм....

Отговори
9 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?