Следвайте ни

Страх в Костиево! Дете на пастор с COVID-19 ходило в местната ДГ „Буратино“

viber icon

Детето на евангелистки пастор от пловдивското село Костиево, който е диагностициран с COVID-19, е посещавало местната ДГ „Буратино“. 

Това стана ясно половин час преди полунощ от съобщение на страницата на кметството в село Костиево:

Уважаеми жители,

Преди броени минути получих официална информация от Инфекциозна болница гр. Пловдив, че има заразен жител на с. Костиево с COVID-19!Детето на заразения е посещавало ДГ”Буратино”.

Моля да запазите спокойствие, компетентните органи ще направят каквото е нужно!

С уважение: Георги Калоферов
кмет на с. Костиево

Заразеният пастор е участвал в сбирката на евангелистите в Перущица, съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева. Това е последният случай на заразен в Пловдивска област, обявен днес.

От неделните осем  случая още двама са заразени, след като  са присъствали на сбирката по собствено желание на сбирката в Перущица. Те са дали по желание проби. Други двама са от Пловдив, контактни лица на човек с положителна проба от събирането в Перущица.  Един от заразените е от Стамболийски.

Последните трима с положителни проби  са от от частната фирма в Пловдив, където имаше шест случая, обявени в петък. 1233 са поставените под карантина.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?