Следвайте ни

Става страшно! Новият вариант на COVID-19 заразява и убива 7 пъти по-бързо ВИДЕО

Той е внесен от Великобритания у нас още през ноември, обяви шефът на Пирогов проф. Асен Балтов

viber icon

"Новият вариант на COVID-19 се развива бурно, 10 души заразяват 27". Това обяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на редовния брифинг на здравните власти.

В него участват министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, маг. фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб ген.- майор Венцислав Мутафчийски и директорът на УМБАЛСМ“ Пирогов“ проф. Асен Балтов.

У нас смъртността започна да пада 16 дни след върховния пик. В момента заболеваемостта е 3 пъти по-висока от тази през октомври, а смъртността - 9 пъти по-висока. Какво би се случило с новия вариант – умножете всичко това по 7, но заради изчерпване на здравните ресурси, загубите ще бъдат още по-големи, категоричен е началникът на ВМА ген. Мутафчийски. Затова трябва изключително внимателно да се обсъжда какво и кога трябва да се разхлабва, допълни той.

"Така нареченият английски щам на коронавируса вече е в България. Това сочат данни от нашата вирусологична лаборатория", каза директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов. "Дадохме първите 4 проби от българи, дошли от Англия за секвенция още в края на ноември. Макар и още да нямаме излезли резултати от централната лаборатория, смятаме, че този щам вече е в България и за съжаление ще започне да набира скорост. Именно затова трябва да бъдем много по-осторожни и по-внимателни. Трябва да спазваме мерките", каза още Балтов.

„От чисто медицинска гледна точка в момента се намираме в чудесна ситуация. Опитваме се да я задържим. Ако избързаме обаче и предприемем мерки за крайно разхлабване, много бързо ще се сблъскаме с ефекта от разпространението на новия щам”, каза още доц. Кунчев.

„От последната седмица Разград падна в жълтата категория по заболеваемост. Това се случва за първи път от доста време. Имаме области и в трите различни сфери  на заболеваемост.  Най-много заболели има във Враца, Бургас, Плевен и Перник. Най-ниска е в Разград, Смолян, Търговище и Велико Търново", посочи Кунчев.

„Продължава да се запазва трайна тенденцията неколкократно в пъти по-голям брой излекувани от потвърдените случаи на заразени с COVID-19. По отношение на заетостта на болничните легла – заетостта за неусложнени пациенти е 29 процента, като най-висока тя е в София област и София град", заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. 

На всички е ясно, че спасението е във ваксините, категоричен е той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

Не на страха

Не на страха

21.01.2021 | 19:40

Всеки не използван глас на изборите, може да бъде манипулиран. Заради отрицателния прираст, преброяването ще бъде след изборите.

Отговори
2 0
6790

6790

21.01.2021 | 15:00

Изобщо не вярвам на тъпата ви пропаганда.Ваксините не вървят,нали.?И 10 вълни да има желаещите няма да се увеличат.А как разбраха,че 10 "болни" заразяват 27 ,а не примерно 270.Това е пълна еквилибристика с числата.

Отговори
7 5
777

777

21.01.2021 | 13:47

Още по коледа и нова година когато телевизиите с трепет посрещаха гурбетчиите от англия, умните хора в мрежата написаха че щама вече е пристигнал. Защо беше тази радост на журналистите никой не разбра или просто трябва да си заработят заплатките, защото няма други проблеми за отразяване.

Отговори
12 2
326 тата вълна--2746 година

326 тата вълна--2746 година

21.01.2021 | 12:11

За да държат стадото в подчинение и СТРАХ са готови на всякакви лъжи и манипулации.Видяха че на народа им писна от бейздействието им и глупостите и хайде извадиха пак торбата с лъжите за УЖ новата ярост с невиждани размери.Цял свят всички правителства вадят нон стоп пари от хазната и бюджета и дават на калпак на населенията си пари за помощ само в Булгаристан НЕ.От една година правят ЛОКДАУН и пукната стотинка реално на НИКОЙ.Измислиха глупоста за БЕЗЛИХВЕН ЗАЕМ но и тук измамиха народа като поставиха 1001 ограничения и условия които реално с тези условия редуцираха 90 % от евентуално желаещите са заем.Направиха така само на ТЯХНИ фирми да раздадат нещо си а 450 Хиляди българи в това число и АЗ останахме без работа от 1 година без ЛЕВ помощ.Лъжат всеки месец че следващия приключват и така ни мотаят вече 1 година в лъжи.Аз разбирам да затваряш ама ДАЙ нещо на хората които си оставил на улицата да има с какво да живеят хранят или най малкото да си плащат сметките.Винетките,Застраховките,данъците сгради,МПС ,Прегледите на МПС,Тока,водата,тела,нета данък смет ВСИЧКО ЛЕТИ и никой не те пита имаш ли нямаш ли.ДОРИ ОСТАВИХА ХОРАТА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИ по време на ЛОКДАУНА.Аз като нямам доход от къде да взема пари да си плащам здравните вноски ? И ето вече от 7 месеца съм здравно неосигурен и без право на достъп до здравеопазване.ДОРИ това не се п.о.с.в.и.н.и.х.а да преразгледат и да опростят--ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ..Сега съм болен,имам нужда от направление да ида на преглед==МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА---в 21 век 2021 год.15 години членство в С.К...А.П.А.Н..И.Я... ЕСССР..УЖ мислили за здравето ни с ваксините,а оставят хората без лечение и достъп до ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ..А по КОНСТИТУЦИЯ пише --ВСЕКИ ИМАЛ ПРАВО НА ДОСТЪП ДО ЛЕЧЕНИЕ...ИМА К.У.Р..А ми има.И конституцията ни е М.Е.Н.Т.Е. и не я спазват и нарушават,и социалната ни политика е М.Е.Н.Т.Е в конституцията която е записана и локдауните са за репресии и смачкване...Това правителство 11 години наложи тотален СОЦИАЛЕН ГЕНОЦИД,икономически холокост, и масов грабеж на доходите ни с пълна корупция довеждаща ни на ПЪРВО място в света по ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА и КОЛАПС ,на ПЪРВО МЯСТО в света по СМЪРТНОСТ и на 111 място по свобода на словото..АНАРХО КОМУНИЗЪМ...С.М.Ъ.Р.Т за тая ХУНТА

Отговори
22 17
петата вЪлна

петата вЪлна

21.01.2021 | 11:52

Крейзуляк !

Отговори
6 10
петата вЪлна

петата вЪлна

21.01.2021 | 11:51

ОТКАЧАЛКА!

Отговори
6 11
тиква

тиква

21.01.2021 | 11:41

тиква проста

Отговори
7 9
Бате Милко

Бате Милко

21.01.2021 | 10:45

Що така бе Алибегов

Отговори
11 1
да бегаме бате

да бегаме бате

21.01.2021 | 10:40

Някой ,май всява паника ....

Отговори
16 15
кръчмар

кръчмар

21.01.2021 | 10:38

Алито да бега !

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай