Следвайте ни

Стартира онлайн система между Спешна помощ и болниците в Пловдивско ВИДЕО

viber icon

Онлайн системата за координация между Спешна помощ и болниците в Пловдивска област  стартира в четвъртък. Представители на пловдивските болниците, които приемат пациенти с коронавирус,  вече  са преминали обучение. Направена им е и демонстрация на системата. За това съобщи областният управител Дани Каназирева на среща с директорите на болници, при която се обсъжда усложняващата се ситуация със заразата.

„Надявам се системата да е полезна, но това зависи от адекватното въвеждане на данни. Така спешна помощ ще разполага с броя на свободни легла във всяка болница, във всяко време на денонощието. Поисках от болниците да определят лица, които да отговарят за тази програма. До нея ще имат достъп и представители на Министерството на здравеопазването“, заяви  Дани Каназирева.

„Не може да има свободни легла и спешна помощ по телефона да ги търси. Живеем в 21 век и това е абсурдно“, допълни Каназирева. Тя обясни още, че  се надява до няколко дни да се изчистят всички проблеми със системата, до тогава ще се дублира и с хартиени носители, а след това ще премине само на програмата.

Според нея в Пловдив има достатъчно разкрити легла за лечение на COVID-19 – 605.

Областният управител обясни, че основният проблем в Пловдив, който затруднява здравната система, е продължаващата хоспитализация на леки случаи, които могат да се лекуват при домашни условия. Имало случаи на пациенти с хоспитализация по 25- 34 дни. Важна роля за дългия престои играела паниката и уплахата у хората,  която ги карала да настояват на всяка цена да бъдат хоспитализирани.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Гана

Гана

04.11.2020 | 18:25

Дана ли си Гана ли си ама ако та набарам в ануса на майкати шъ тъ затвора

Отговори
4 1
Дана

Дана

04.11.2020 | 20:35

Гано,п.роста шутка си! Мри!

Отговори
2 2
Кинеф

Кинеф

04.11.2020 | 16:16

Значи щом е онлайн директно в канализацията и пущайте водата че ще се разсмърдиЯсно е кът бял ден изначале

Отговори
3 2
Дана

Дана

04.11.2020 | 16:14

Ама п.роста п.атко! Разбира се,че хората се страхуват. Няма лекари и сестри. Тш ли ще стоиш до леглата им. Дащо не вземе тоя щаб драконовски мерки срещу разпространението? Какво си мислиш, че като има легла и всичко е наред? Прибирайте възрастните,учениците,вечерен час за всички! Гаргара си правите с живота ни !

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?