Следвайте ни

Стана ясно кога за първи път е регистриран ковид в България

viber icon

Стана ясно кога е регистриран първият случай на коронавирус в България. Новината огласи пулмологът д-р Александър Симидчиев в национален ефир. Първият случай на КОВИД в страната е открит в края на януари при млад човек. Той е бил с отрицателен PCR тест, а заболяването е открито благодарение на рентгенови снимки. 

„Аз нерядко получавам и пациенти, при които борим последиците от коронавируса. Затова толкова страстно защитавам тезата, че трябва да предотвратим боледуването. От осем пациенти, само при двама възстановяването стана много бързо. При други двама не можем да върнем изменението, те са с много сериозни последици”, обясни пулмологът.

 Според него добрата новина е, че с всеки изминал ден се откриват нови факти за борбата с коронавируса, както и, че предстои одобрението на две ваксини срещу него. Според него няма едно нещо, с което да се пребори вируса.

„Нито това е носенето на маски, нито дистанцията, нито ваксината. Трябва да подхождаме комплексно към този проблем. Това е вирус с една единствена цел – да се нагоди максимално, за да продължи да се разпространява. Единствено обединените ни усилия като интелект и възможност на технологиите, ще доведат до успех”, смята пулмологът.

Д-р Симидчиев подчерта, че ваксините не бива да се дават на хора, които са болни.

„Ние не можем да изградим колективен имунитет. Глаголът градим значи, че правим нещо активно. Ако просто оставим инфекцията да си бушува, това не е изграждане на имунитет, а оставяне на инфекцията”, каза още пулмологът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Поклон

Поклон

13.12.2020 | 23:21

Пред доктор Симидчиев. Но Как така самия вирус преследва някаква своя сел.Тази цел на самия вирус ли е или на неговия създател?

Отговори
6 1
Хан Аспарух

Хан Аспарух

13.12.2020 | 22:21

Аз разбира се съм първия Тоя тарикат въ лъже Още в лето 681 на моята кобила го докарах вируса

Отговори
4 4
Минетчийски

Минетчийски

13.12.2020 | 21:04

А така,обаче Годжи и нещастниците от НОЩ малко ни послъгваха,нямало опасност,нямало доказан случай......и на 13 март еб.ха мамата на държавата.

Отговори
6 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?