Следвайте ни

Срещу заразата: Албанският президент прибира непослушните пенсионери

viber icon

На фона на всекидневните призиви към гражданите да стоят по домовете си, особено по-възрастните сред тях, албанският премиер Еди Рама реши сам да излезе по улиците и пазарите на столицата Тирана и да посъветва гражданите да се прибират вкъщи и да не излизат без важна причина, пише Агенция „Фокус”.

Заедно с изявление във Фейсбук по темата премиерът Рама сподели и няколко снимки, на които се вижда как разговаря с граждани на различна възраст и ги призовава да се прибират вкъщи.

Забелязва се, че Рама не носи ръкавици и медицинска маска по време на разходката си, но той оправда това, като написа, че се е постарал да спазва поне метър дистанция от всички хора.

"Днес бях на няколко пазара в Тирана, където настроението беше много позитивно. Проблем са пенсионерите, които излизат от дома си, въпреки забраните, и се излагат на опасност да се заразят с коронавируса, която за тях е най-голяма. Максимално спазвайте препоръките и мерките! Търпение, търпение, търпение", написа Рама в социалната мрежа.

„Не ме питайте защо нямам маска и ръкавици", добавя Рама, след което обяснява: „Повтарям - маската и ръкавиците не са нужни на всички, а на болните и на онези, които се грижат за заразени лица и имат най-близък контакт. За другите хора е достатъчно да се придържат към правилата, особено тези за спазване на разстояние от един метър, избягване на ръкостискане, както и да кихат и кашлят според препоръките”, пише още Рама.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?