Следвайте ни

Спешно: Две болници в Пловдив търсят персонал

viber icon

Две пловдивски болници търсят персонал. За това информираха от Медицински университет - Пловдив, към който здравните заведения са се обърнали за съдействие.

Регионалната структура на БЛС в града е изпратила писмо до ректора проф. д-р Марияна Мурджева. В него се казва, че във връзка със създалата се епидемиологична обстановка в страната и нарастналия брой болни от COVID-19 в Пловдив и областта УМБАЛ "Пловдив" като една от водещите структури, обслужващи пациенти с COVID-19, апелира за нуждата от допълнителен персонал, който да се включи в лечението на пациентите с коронавирус. За целта се отправя молба за съдествие  към МУ стажант-лекари и студенти по медицина, по възможност да се включат в помощ на колегите си от УМБАЛ "Пловдив" за овладяването на ситуацията с болесттта. Писмото е подписано от председателя на Регионалната колегия на БЛС в Пловдив д-р Атанас Калчев.


Управителят на УМБАЛ "Еврохоспитал" д-р Димитър Димитров пише до проф. д-р Марияна Мурджева с молба за съдействие за осигуряване на шест здравни асистенти с цел подпомагане на екипите, работещи на първа линия в борбата с COVID-19.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?