Следвайте ни

За пример: Български хотели стават лазарети

viber icon

Докато хотелиери и ресторантьори масово се чудят как ще вържат двата края по време на извънредното положение, двама техни колеги дадоха възхитителен пример.

Собствениците на два хотела - в Плевен и Кюстендил, предоставят базите си за безвъзмездно ползване от медицински лица, които ще се борят с епидемията от коронавирус.

„Нека сме единни и солидарни. Предоставям безплатно настаняване на всички здравни лица, които не са жители на Плевен, обяви пред bgtourism.bg собственикът на хотел "Ростов" Васил Антонов. Базата е модерна и голяма, категоризирана е с 4 звезди. А градът бе от първите с регистрирани случаи на заразени в България. 

Примерът се оказа заразителен и малко по-късно от мениджмънта на 5-звездния СПА хотел "Стримон Гардън" в Кюстендил също обявиха, че ще поемат за своя сметка настаняването и храненето на всички медицински лица, заети да борят епидемията.

Час след това управителят на „Ворик Груп“ ЕООД Кристиян Киров излезе с отворено писмо до община Бургас. "Готови сме да предоставим абсолютно безвъзмездно цялата ни материална и леглова база, която да бъде използвана за нуждите от настаняване на диагностицирани с COVID-19. Хотел „Utopia Forest” е разположен в сърцето на парк „Росенец“, само на 15 минути с превоз от Бургас.

При необходимост от страна на Община Бургас и невъзможност болничните заведения да поемат всички нуждаещи се от лечение, сме готови с ваша помощ да преструктурираме хотелския комплекс и да го пригодим за настаняване на нуждаещи се от лечение на COVID-19. В тези трудни времена е време да се обединим, както никога досега", посочва Кристиян Киров. Той посочва, че при нормално настаняване базата на дружеството може да поеме до 80 души, но при преразпределение и кризисно настаняване тази бройка ще е по-голяма.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?