Следвайте ни

Случи се! Свършиха леглата за болни от COVID-19 в два града ВИДЕО

viber icon

Свършиха местата за болни от коронавирус в две болници в Югозападна България - тези в Гоце Делчев и Разлог, съобщи NOVA.

Близо до критичния праг са и болниците в Сандански и Благоевград. В същото време броят на новозаразените в областта не спира да расте, което принуди здравния министър вчера да отправи препоръка да не се пътува към Благоевград.

„Всички легла за лечение на пациенти с коронавирус в момента са заети. След разговорите, проведени с министъра и колегите от Здравната каса имаме уверение, че днес ще ни бъдат отпуснати още 10 легла за Инфекциозното отделение. Това е максимумът, който можем да приемем”, заяви д-р Петър Филибев, директор на МБАЛ „Иван Скендеров“ – Гоце Делчев.

„След като се изчерпят местата, болните с коронавирус ще бъдат пренасочвани към Разлог и Благоевград”, допълни той.

„Отделението е пълно. На персонала му е тежко. Една сестра прави между 80-90 манипулации на смяна. Страдаме за персонал, надяваме се на съдействие. Все още се шири мнението, че няма такава инфекция и хората не приемат сериозно нещата. Нямаме избор, продължаваме да работим”, каза д-р Костадин Итев, завеждащ Инфекциозното отделение в болницата.

„Ситуацията е тревожна. Това, което говорят лекарите, трябва да се спазва. Трябва да положим максимум усилия за спазване на мерките, защото може да стигнем дотам да няма кой да ни лекува”, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мила

Мила

16.10.2020 | 09:35

Това с липсата на лекари го дъвчете от месеци! Строги мерки и глоби! Друго няма какво да се направи. Ако се изпоразболеем,кой ще работи? Каква икономика ще спасяваме? От гробищата ли?

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?