Следвайте ни

Словения ни извади от "червения списък", но задължителната карантина остава

viber icon

Словения махна България от "червения списък" със страни, пътуващите откъдето подлежат на задължителна 14-дневна карантина и в който има общо 70 страни, съобщава dnevnik.bg. Това съобщи Словенската информационна агенция.

Сега страната е в "жълтия списък". Българските граждани отново подлежат на задължителна 14-дневна карантина, освен ако не са сред предвидените изключения - граждани на Словения или постоянни или временни жители на страната. В тези случаи те могат да влязат в нея, стига да докажат, че не са пътували от страна в "червения списък". Това може да бъде направено, като изпратят на словенските власти фактура за престой, документ за собственост в имота, където са били останали, или друго.

Сред изключенията са също: работници на дневна или седмична база; хора, пътуващи по бизнес; служещи в транспортния сектор; транзитно преминаващи; хора с дипломатически паспорти; притежатели на изрично разрешение от словенските министерства; хора от спасителните и спешни служби, полицията или армията, пътуващи по работа; хора, пътуващи за лекарски преглед или интервенция, пътуващи за обучения; собственици на селскостопанска земя от двете страни на границата. Влизане за 24 часа е разрешено по извънредни лични принични при представяне на подходящи доказателства

Разрешено е също влизането на граждани на безопасни държави, били в зеления списък по време на правенето на резервациите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?