46
Следвайте ни

След колко време излиза резултатът от новите тестове за ученици?

viber icon

12 минути - толкова време ще отнемат новите тестове за малките ученици. Самата процедура представлява плюене в специална торбичка, а после с пипета се нанася върху специална плака. Резултатът излиза след 12 минути, като тестът наподобява този за бременност. Това посочи съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова по bTV. 

Тя поясни, че тестовете не са задължителни и ако родителите преценят, детето може да остане у дома. Все още обаче не е ясно кой ще се нагърби със задачата да прави тестовете. 

Проф. Кожухарова призова хората да се ваксинират, защото ваксините спасяват животи. "Повечето обаче имат навика да действат в последния момент", коментира тя. Специалистът посъветва да се отложат във времето нещата, които не са спешни и необходими, като на първо място да се постави предпазването на заразяване. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

родител

родител

27.10.2021 | 21:54

Г-жо професор, бихте ли разяснили какво правим след тези 12 минути при положителен тест от плюнка, т.нар. Близалка. Какъв процент достоверност имат тези тестове. Знаем за бързите антигенни тестове имат голям процент фалшиво положителен резултат. Предполага се близалките ще са още по-зле. Колко време и пари ще струва на родителите да ОПРОВЕРГАЯТ с ПСР фалшивия положителен тест с близалка на детето? това ще се случва няколко пъти на месец , а ако семейството има 2 и повече деца ученици ... не ми се мисли! Родителите ще се наложи постоянно да ходят в училище да си вземат децата, после на опашка при Джи-пи за направление за ПСР, после на опашка за ПСР, и чак на другия ден отново на училище. Това е понеделник и вторник, в сряда няма тестове - спокойствие, почивка, и едва Велики четвъртък и цикълът се повтаря със същото или с другото дете в семейството! В Министерството /МОН и МЗ/ мислите ли по тези практически въпроси? Колко губи семейството като време и пари/защото и платени ПСР ще се правят при нужда от бързина/, ами колко ще загубят във време, пари нерви и прочее всички семейства. Какъв е ефекта от положителен тест - близалка? Цялото семейство ли ще бъде под карантина?!?! Не знам , сигурно Вашите и на колегите Ви министри и специалисти , децата и внуците са големи и няма да правят тестове близалки и няма родителинте им да се разкарват по два пъти в седмица по доктори и лаборатории за напразни изследвания, и затова май не ги мислите тия неща - да се оправят родителите и близките им , кой както може! Помислете за БЕЗПЛАТНИ ТЕСТОВЕ ПСР ЗА ДЕЦАТА ДО 18 ГОДИНИ БЕЗ НАПРАВЛЕНИЯ, САМО ТАКА ТАЗИ МЯРКА МОЖЕ ДА СРАБОТИ БЕЗ СОЦИАЛНИ И ФИНАНСОВИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА СЕМЕЙСТВАТА С УЧЕНИЦИ!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?