Следвайте ни

Славчо Атанасов: Армията да помага на полицията

viber icon

"Задължително армията трябва да помага на полицията",  заяви за "Марица" депутатът от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов, който е бивш военен. Полицаите дежурят по  12 - 15 часа и вече буквално изнемогват, допълни той. 

Славчо Атанасов сподели, че е минал точно за пет минути  на тест в частната болница "Софиямед", където Патриотите бяха изпратени заедно с колегите им от БСП да се изследват, след като положителна проба показа народният представител от ДПС Хасан Ахмедов. 

"Организацията в болницата  беше перфектна, браво на медицинския персонал", похвали Атанасов.  Веднага след теста  е заминал за  пловдивското село Скутаре, където  12 дни дисциплинирано е пазил   разпоредбите да не излиза безцелно навън. Вярната му съпруга Елена  допълни, че подготвя таванския етаж за кабинет на Славчо. Там са книгите му  и нощната лампа. Иначе семейството заедно с родителите и дъщерята - лекар си поддържат имунната си система с витамин C и лимони, чиято цена в селото скочи до 5 лева за килограм. В същия магазин се продават маски по 3,50 лева за бройка. 

"Ние сме във война и  такова предизвикателство  пред света, пред което сме изправени в момента,  не е имало от 100 години, затова е необходима помощта на армията, счита Славчо Атанасов.  По време на Втората световна война бяха дадени 56 милиона жертви, но тогава бяха засегнати отделни държави, а сега вирусът захапа целия свят.  Това е най-страшната  война, тя е биологична и врагът е невидим, затова призовавам всички: "Мислете за децата си, за майките си и бащите си", прикани народният представител. И допълни: Хората ще се пазят,  правителството да мисли как да подпомага тези, които останаха без доходи. 

Според Славчо Атанасов  държавата трябва да вземе голям заем, за да спре епидемията и да защити населението, но е огромна грешка, че е било допуснато в България да се върнат от заразените страни над  200 000  души, които работеха и живееха досега навън. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (29)

Танчев

Танчев

02.04.2020 | 11:37

Ей, такава омраза към Славчо, бееее. Една хилядна от тая енергия да бяхте използвали за доброто на града, Пловдив щеше да е задминал Ню Йорк вече. Ще го мразите, я, огромната ви партия ГЕРБ не смогва по избори да се оправи със Славчо. Та добре, че е Бойко да натисне всички партии в града да подкрепят многоумните ви кандидати. Както се изказа другарят Гергов: Нито един глас за Славчо, нити на първи, нито на втори тур. И пак не е достатъчно. Налага се всичките си ромски приятели да подкарате в редица да гласуват и пак ви е на кантар работата. На Славчо обичта на пловдивчани няма как да му вземете, защото той истински я заслужава с всичко, което е и каквото е правил през годините. Срещу него да тичате, пак няма да го стигнете, както се вижда вече трети мандат от вашето управление. Нещата стават все по-зле, вместо да се оправят. Мислете къде ще се криете, когато паднете от власт. Славчо не го мислете, той ходи по улицата с вдигната глава и гледа хората спокойно в очите. Ама по вас павета ще хвърлят пловдивчани.

Отговори
11 1
Милев

Милев

02.04.2020 | 11:21

Все ревете, че политиците са неадекватни. Ето ви един човек с акъла си, той е като бяла врана в политиката - почтен, не краде, работи за обществения интерес. Вместо да го чуете какво предлага, нещо полезно и умно, вие веднага скачате срещу него. Армията трябваше да се включи да помага още в началото и много от хаоса щяхме да избегнем. Правилно разсъждава Атанасов.

Отговори
10 0
Николов

Николов

02.04.2020 | 11:06

Ха, герберетата сън не ги хваща. Тотална фиксация имат от Славчо Атанасов. Ама ги разбирам. Понеже не е като тях, трябва да го плюят. Не е крадец като Маминия, не е глуповат като Зико, не е въртиопашка, като Здрафка. Почтен, честен, интелигентен и отговорен кмет беше, работеше за хората и града, а не за себе си. И понеже няма за какво да го обвинявате, става като оня лаф: Що биете негрите? Е, Славчо бил зкпч. А Бойко станал член на БКП на 17 години, Менда Стоянова партийна секретарка, общ. съветници в Пловдив от 19 човека всичките членове на БКП, а петима даже секретари. Ама проблем е Славчо. Това се нарича еничарски комплекс, уважаеми герберасти. А на Славчо не можете да му простите това, че сам човек ви први луди калинки на изборите. Хората ги обичат и го подкрепят, ей тука ви боли вас. Ама това няма как да фалшифицирате и тук няма как да мошенгисате.

Отговори
10 0
От Смех до Пенчев

От Смех до Пенчев

02.04.2020 | 10:31

Ми да измисли, БЕ смехурчо!

Отговори
1 11
От Пенчев до Смех

От Пенчев до Смех

02.04.2020 | 09:47

Аве, тролски, ти написа простотиите си, без да прочетеш, бе, мой човек. Ясно е написано: Правителството да измисли как да се помогне на тези, които останаха без доходи. Ето това е ХУМАННОСТТА. Другото е логистика, ама ти как да го проумееш. Работиш като трол -папагал, няма как да си наясно. Ама поне в тая криза ще заработваш по някой лев, като плюеш по почтените хора, които не са от ГЕРБ и кръга Империал.

Отговори
10 1
Смех

Смех

02.04.2020 | 07:54

Изкарайте на терен ДАНС НСО, ЦРУ и НАСА . От простотията и последните умни и кадърни хора напуснаха политиката. Медиите са виновни защото и при тях като и в управлението на всички нива останаха гърчещи се интелектуално немощни индивиди. Истинското управление се основава на ХУМАННОСТТА! Хората не са добитък, за да се управляват с остен. Какви Уфецери, какви рестрикции? Трябва НЕЗАБАВНА помощ с протегната ръка към всеки нуждаещ се. И не винаги става въпрос само за пари! Нали на Славчо коалицията заплашваше с разпънатия ЛАСТИК. А ако на НАРОДА се скъса ластика? Как допуснахме тези хора до властта? Ами лесно! Няма журналисти като Любо Минчев, а само амеби или по скоро вируси прилепнали към властоупражняващите се. Пишете, ама мисълта ви нека идва от ума, а не само от емоция и то изпълнена с воняща злоба. Хуманността е сложете преди да съжалявате за действията и думите си след два месеца, когато експеримента приключи.

Отговори
1 11
ЗКПЧ

ЗКПЧ

01.04.2020 | 22:50

Славчо, колко време си бил в армията или само си учил за политически.

Отговори
3 12
Ганев м.д.

Ганев м.д.

01.04.2020 | 20:20

Щабовете се бавят и си пречат. Армията може да гарантира доставки, оборудване, мерки по карантината. Ще бъде от сериозна помощ!

Отговори
10 1
Реалист

Реалист

01.04.2020 | 19:14

Браво на Славчо.Без армията няма да се оправим.Ние сме вьв война.Армията да си изпълни дьлга и помогне на полицията

Отговори
14 1
Краси Ванчев

Краси Ванчев

01.04.2020 | 19:03

Промивали са мозъци другия път. Ти май не си и бил в казармата, камо ли в армията. Хич не се пъни, трол на Тотев си, ясно ни е. На вас все Славчо ви е в устата, сън не ви хваща. Тук за друго става дума, не се бъркай.

Отговори
13 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?