46

Скок на заразените с коронавирус: Осем области светнаха в жълто КАРТИ

Вече 8 области в страната са в жълтата зона с над 100 заразени с коронавирус на 100 хиляди души на двуседмична база. Това са Бургас, Варна, Враца, Добрич, Перник, София-град, София област и Ямбол.  

В понеделник 14-дневната заболеваемост от коронавируса достигна 117.08 на 100 хиляди, при 116.47 в неделя.  

Промяна има и в картата на епидемичната обстановка по региони. Западният регион 1 в неделя влезе в зеления I етап. Той обхваща областите Видин, Монтана, Враца, София-град, София област, Перник, Кюстендил и Благоевград.

I  етап от Плана за развитие на пандемията предвижда разширяване на обхвата на обекти и дейности, спрямо които са въведени противоепидемични мерки, контролиране спазването на мерки, създаване на организация за контрол и наблюдение на мерките. В сферата на образованието също са заложени конкретни мерки: Изследване за COVID-19 с бързи антигенни тестове веднъж седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия персонал. Преустановява се провеждането на организирани дейности с ученици, включващи посещения на музеи, изложби, природни обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планирани екскурзии, зелени училища, туристически пътувания и др. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГАРВАНЪ

ГАРВАНЪ

11.07.2022 | 13:08

Аре, ве! ОРВИ посред лято има само в болните кратуни на престъпниците. Ковид-19 отдавна няма. Има фъкани ПъЦъРъ тестове, които улавят всякакви вируси и при нужда пак ще ни погнат да ни ваксват със стари и негодни вакси за ланския сняг. Защото тия вакси нямат нищо общо с никакви вируси. Затова и настояването за прилагането им е толкова голямо. На някой да му пукаше за умрелите? Ами ежедневно от сърдечно-съдови заболявания у нас умират по 200 души. Да сте чули нещо от властите да правят нещо за ограничаването на толкова смъртни случаи, при това на всякакви възрасти? Няма и да чуете. Това не ги интересува. Затова и ваксите не са средство за запазване на живота. По-скоро обратното, както става все по-ясно.

Отговори
2 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?