Следвайте ни

Скандал в ефир! Мангъров заговори за протести срещу задължителното ваксиниране

viber icon

Ако има задължителна ваксинация срещу COVID-19,  аз ще съм първият, който ще излезе да протестира. Хубаво е, че ваксините ги има, но да се налагат задължително, това е неприемливо, много грозно и опасно. Това заяви доц. Атанас Мангъров пред bTV.

Не съм съгласна, че ваксините са бързо направени – с РНК технологията се работи от над 20 години, отговори му проф. Пенка Петрова, ръководител на департамента по обща микробиология в Института по микробиология "Стефан Ангелов".

Тя е категорична, че в България не можем да си позволим да губим медици – досега са починали 70 лекари! Във Великобритания и Израел няма все още достатъчно ваксинирани от епидемична гледна точка, каза Петрова.

Мангъров не се съгласи, но не каза колко точно е процентът на ваксинираните в Израел и Великобритания и колко трябва да е.

Мангъров заговори как например Moderna била компания само на 10 години и не обясни с какво това пречи като възможност да бъде събран експертен опит и там да работят специалисти, а проф. Петрова отвърна, че вече милиарди са ваксинирани и ако някой е бил убеден, че не са безопасни, вече е щяло да е ясно.

Доцентът обаче продължи с тезата защо се подписва информирано съгласие и поиска, ако се ваксинира, някой да му гарантира, че ще е добре. Припомняме, че производителите носят отговорност за всеки описан страничен ефект от лекарството (в листовката) и че при доказване на знание за страничен ефект от страна на производителя, който не е публично споделен, той носи отговорност!

"Ние сме в нова ситуация. Човечеството завладя териториите на животните и оттам ще идват вируси, които ще разпространяваме – затова трябва да вярваме на новите технологии в медицината", подчерта проф. Петрова.

"Медицинското съсловие има едно чувство, че знае всичко отпреди 39 години. Според мен то е толкова заето с ежедневните си задължения, че няма време да се осведомява с научните новости", посочи професорът. 

"Никога не съм бил антиваксър, хубаво е, че има ваксини. Който иска да се ваксинира, това да е негово право – но нека не е задължение", настоя Мангъров, но не обясни защо тогава има задължителни ваксини за деца и дали няма случаи, макар и много редки, на сериозни странични реакции и при такива, "проверени от времето" ваксини.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Октави го Мангърчето на мира Голяма хапка е за теб

Октави го Мангърчето на мира Голяма хапка е за теб

27.07.2021 | 15:44

Дана дали съ ръгаш във вана Туй е екзициалния въпрос И остави Мангърчето на мира Ела да ти подам нещо да туриш в устата Че като гледам кък лаеш като гладно псе явно в тази Ковид криза месце с години не си слагала в устата А липсата на месце в устата води до нерви и неправилно въцприятие на околната среда казват специалистите В това число и доктор Мангъров

Отговори
4 4
Ненормалници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ненормалници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27.07.2021 | 12:13

Мангъров е за затвор. Цял свят говори за задължителни ваксини, но вие нали живеете на Марс?

Отговори
7 24
па съм я бе

па съм я бе

27.07.2021 | 12:38

„Молекулярно-биологични изследвания на нови бактериални гликозид-хидролази с промишлено приложение“-това е темата на докторската дисертация на проф.Петрова.Сигурен съм,че има много общо с обсъжданата тема.

Отговори
12 3
хъм

хъм

27.07.2021 | 10:23

Казал бил Мангъров това, но не обяснил онова. А добрата му колежка казала само, без да пропуска да обясни "онова". Журналистическа стратегия за оплюване на хора. А ние пасем трева.

Отговори
27 5
Браво Мангърче Голям си

Браво Мангърче Голям си

27.07.2021 | 10:09

Кви протести бе Направо разтрел за ковидидиотите Ама преди да ги разстреляме шъ направим един демократичен протес Белким ни чуят Ама надали Ушите им различават само знъна на сребърниците

Отговори
31 8
Дана

Дана

27.07.2021 | 12:14

А твоите уши улавят само безпочвени щуротии.

Отговори
5 12

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?