Следвайте ни

Скандал! Медиците контактували с починалата в Пловдив без маски и ръкавици

viber icon

Десетина сестри от Общинска болница „Свети Мина” в Пловдив са контактували без защитно облекло с 84-годишната жена, която вчера почина там след съмнения за коронавирус, но без да са й взети проби.

„Всички, които бяхме на смяна, с един от лекарите, приехме болната в задоволително състояние. Никой нямаше защитно облекло, бяхме без маски, без ръкавици и се наложи на следващия ден един от лекарите да закупи с лични средства маски и ръкавици.
Само по това съдете как ръководството на болницата се грижи за персонала”, разказа пред бтв една от сестрите.

По този повод областният управител на Пловдив Дани Каназирева, която е ръководител на Областния щаб за борба с коронавируса, направи следния коментар: 

 „На първо време е решението на Областния щаб. Направили сме график за всички държавни болници, като сме включили и частните болници. Отделени са легла, цели отделения, болници с отделни входове имат изолирани помещения, които при случаи ще приемат първите заболявания. Първият етап е в инфекциозната болница, отделение в окръжна и частните болници. Едва тогава, ако се случи, ще пристъпим към тази болница, общинската.

Тя посочи, че тепърва предстои в понеделник заседание за апаратурата в „Света Мина” и нейната подготовка. 

"Но тук ще искам подкрепата на Община Пловдив. Сами няма как де справим, ако в тази ситуация не сме единни и не мобилизираме всичките си усилия, не може един, 5, 10 човека да се справят. Ще поискам и относно наличието на персонала, как останалите болници ще осигурят персонала в тази общинска болница. Наличен персонал, облекла защитни средства и всичко останало", заяви още Каназирева. 

Коментари (3)

Дани Каназирева

15.03.2020 | 12:59

Е нагаждачка и празноглава.

Отговори
0 0

Мина домуваща в Дом за стари хора

15.03.2020 | 10:44

А какво правим с Домовете за стари хора, за тях ни вопъл ни стон, а те са с най-рисковият контингент.Никаква дизенфекция, да не говорим че персонала ни обслужват без маски и ръкавици. Храним се всички в обща столова на куп, постоянно идват близките ни на свиждане и никой не ги спира.Никой от персонала не ни събра да ни даде някакви указания.

Отговори
1 0

Поданник

15.03.2020 | 10:40

Управляващите освен а приказките н са направили след като за мед.персонал няма маскк ръкавици и облекла. Т.е. лекарите няма как да се доблкжат до пациентите. Товасе отнася и до сестри и санитари. Парите са редназначени за магистрали, самолети, къщи за гости и др.проекти. управителя на болницата да се задържи в ареста

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?