Следвайте ни

Сирените вият утре заради медиците, убити от COVID-19

viber icon

По инициатива на БЛС утре - 7 април - Световния ден на здравето, в 12 часа, медиците от болниците и спешните центрове в страната ще запазят едноминутно мълчание и с включени сирени на линейки ще почетат паметта на колегите, загубили битката с Covid-19.

Тази година Световеният ден на здравето има особено дълбок смисъл заради безпрецедентната ситуация, в която е поставен целият свят с пандемията от Covid-19 и непрестанната борба, която медиците водят ежедневно с коварната болест.

За съжаление, към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест се добавят и имената на над 120 колеги, които до последно и с достойнство изпълняваха своя професионален и морален дълг, но загубиха битката за собствения си живот

Поклон пред всеотдайността, професионализма и човешкото отношение, които ние лекари и медицински специалисти носим в сърцата си, пишат от Български Лекарски Съюз.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ден

Ден

06.04.2021 | 16:47

Спомнете си, че тези медици бяха принудени да работят по цели денонощия с нахлузени маски и сред въздух, напоен с дезинфектанти! Без почивки и без излизане на чист въздух! В помещения без естествена вентилация, с почти херметично затварящи се „енергийно ефективни” прозорци, на които никой не се е сетил да предвиди системи за микровентилация през студените дни! И сега: „Ма, няма как, трябва дори децата ни в училище да бъдат подложени на това!” Ние всички носим отговорност за простотиите, които стават около нас и които стават причина за унищожаването на човешко здраве и живот!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?