Следвайте ни

Синът на един от починалите пред болницата: Оставили са татко да умре като куче

Иван Лалев разбрал за трагедията на родителя си от ужасяващия клип

viber icon

Трагедията в Пловдив с двамата издъхнали пациенти, оставени на стълбите, продължава да е тема номер 1 в сутрешните блокове. Любчо Лалев е един от двамата починали.

За нелепата смърт близките му разбират случайно - от съпругата на другия починал, която снимала с телефона си, разказва NOVA.

"Като куче, точно като куче. Аз като го видях този клип, бях потресен. Разтрепериха ми се краката. Видях го случайно клипа от опечалената жена. Иначе аз си мислех, че баща ми, просто си е починал от COVID-19, че COVID-19 го е уморил.

Не мисля, че трябва да се зареже един човек, български гражданин, да лежи на стълбите в лечебното заведение и да няма кой да го приеме”, разказва Иван Лалев, син на починалия Любчо Лалев.

„Просто останах потресена. Гледах и не вярвах на очите си, какво виждам. Значи, когато видим един паднал човек на пътя, всеки би се навел и би му подал ръка”, заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

Седемдесетгодишният мъж е оставен на студа, по пижама, с висока температура и без кислородна маска, въпреки че е приет в болницата, точно защото не можел да диша.

„Моят свекър е останал без въздух. Нямам обяснение, защо един човек е изкаран от болничното си легло и от болничната си стая, по пижама, по чехли, по къси панталони- от 30 градусова затоплена стая и провеждащо се лечение, на студа, на пътя, на стълбите, с торби около него, като някакъв клошар.

Как е нямало човешко отношение- едно одеяло да им бъде сложено на тези хора”, заяви Радка Лалева, снаха на починалия Любчо Лалев.

„И седи в безпомощно състояние. Не може да гледа. Едва, едвам се обръща. Не знам дали забелязахте реакцията му”, посочва синът на починалия.

Близките на починалия дори не знаели, че лекарите възнамеряват да го местят в новото COVID отделение.

“Въобще нямах обаждане от инфекциозна болница, да ми кажат, баща ви го местим във ВМИ - държавна болница. Ако може - да дойдете”, заявява Иван Лалев.

„Другото, което ме озадачава е как може тези хора да бъдат разтоварени в държавна болница на „Васил Априлов” и кой ги е приел. Значи, някой трябва да се е подписал, за да освободят линейката и, за да ги разтоварят на пътя, в това състояние. Защо са останали тези хора без въздух”, посочва снахата на починалия.

Съпругата на другия починал видяла как сестра от отделението кара възрастния мъж да изкачи етажите, заедно с торбите, в които носил багажа си.

„Не може един човек с температура, да мръзне скован на пътя и да слезе медицински работник, да му вземе торбите и да каже: "Айде, качвай се, какво се моташ?!" При условие, че няма осигурен въздух, че няма кой да го подпре”, посочва Радка Лалева.

След като починал, никой от персонала не обяснил нищо на близките.

„Причина за смъртта - сърдечен арест и бъбречна недостатъчност. А той никога не е имал проблеми с бъбреците. Не е влизал в болница досега човека.

Човекът беше добре. Оплакванията беше- температура и схващане, болки в мускулите, в ставите. Нямаше придружаващи заболявания, нямаше кръвно. Кръвното му беше по-добре от моето. 120/ 80 беше като го приеха в Инфекциозна болница”, заяви Иван Лалев.

Близките му се надяват виновните да бъдат наказани.

„Трябва да има наказани в този случай, защото те ще продължават по тоя начин, да тормозят и да умират хора. Страхуваше се от докторите и казваше, те ще ме уморят и го умориха”, разказва Иван Лалев.

„Трябва да се видят, кои хора са виновни за това нещо. Не може да остане безнаказано”, посочва и снахата Радка Лалева.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (19)

Да от живота е

Да от живота е

20.11.2020 | 15:48

Преди години погребах тъст Бог да го прости Човек с главно Ч Млад на 47 години Диагноза Рак на панкриаса Съпругата ми медицинско лице Колегите и криха коварната диагноза от нея Успокояваха е че всичко ще бъде наред На мен ми казаха истината Няма лек Безсилни са пред природата Майка Какво да правех в този момент Да разтрелвах доктори професори сестри Туй ли трябваше да правя Или да врещя по медийте че са некадърници печалбари изроди някакви Не просто приех нещата такива каквито са защото знаех и вярвах в тези хора че са всеодайни и верни на Хипократовата клетва Че и най големия душманин да ти легне на операционната маса ти трябва да го спасиш Другото остава за после

Отговори
6 0
Не търсете под вола теле Телето е другаде

Не търсете под вола теле Телето е другаде

20.11.2020 | 11:59

То ние плюем хулим пустосваме и полиция и прокуратура и съд и администрация но никой от тях не напуща и не емигрира Емигрират медицински работници специалисти охулени унижени и като отношение към тях и заплащане Да сте чули ония капацитети от РЗИ тата да е подал оставка или да има съкращения при тях Не Няма и да чуете Но те могат да хулят и унижават и наказват всеки един медицински специалист който реално ви лекува А те пишат и методики и правила който всеки специалист трябва да спазва Тяхно сатанинско дело е и тази извратеност Клинична пътека Всяка изпълнена със поредните дивотий натоварващи специалистите по места с излишна бумашщина и бюрокрация форми формуляри залагане на данни изяждащи време за което дадения лекуващ вместо да обърне внимание на пациента губи време в безполезни бюрюкратични задачи заложени от другарите умници от Министерство и РЗИ

Отговори
10 0
СЪГЛАСЕН СЪМ  С  ВАС

СЪГЛАСЕН СЪМ С ВАС

20.11.2020 | 12:10

СО КРОТЦЕ СО БЛАГО И СО МАЛКО КЮТЕК ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО.

Отговори
4 2
Христова

Христова

21.11.2020 | 13:07

Бандитите са по високите етажи! Налагане насила и без възможности за разкраване на Ковит легла, без необходимия персонал. Ами идеите на общинскя щаб, на Калинов и Ан.Тимчев. Ами издайте заповед с тъпите Ви идеи, та поне да си понесете отговорността. За глупостта си и слагачеството си.

Отговори
0 0
Защо

Защо

20.11.2020 | 11:50

Абе Лешояд,ти да не си на нвърда дрога? От момента,в който човека влезе в болница той е само и единствено обгрижван от докторите. Пациента е отговорност на лекаря. Престанете с п.ростотиите! Ако не беше снимано,как щяхте да знаетекакво се случва? Утре ще сте вие! Готино ли ще е? Истината е,че има лекари,на които грябва да се ръкопляска и псевдолекари,които са за затвора! Ще става все по-зле,няма какво да се лъжем!,

Отговори
7 2
И  НЕДЕЙ

И НЕДЕЙ

20.11.2020 | 12:04

ДА ЗАПЛАШВАШ ЧЕ УТРЕ ЩЕ СМЕ НИЕ. ЗНАЙ СИ РЕДА НА ОПАШКАТА.

Отговори
2 1
Факт

Факт

20.11.2020 | 11:07

Става въпрос за липса на организация в здравната система и ненавременното лечение на тежките случаи . А управниците 8 месеца имаха на разположение да го направят. Лошото е че потъпевш сме винаги обикновения човек.

Отговори
15 0
Да факт

Да факт

20.11.2020 | 11:21

За съжаление не само учителите .а и много джипита абдикираха от задълженията си.Една слушалка поне могат да сложат вместо да "лекуват" по телефона.

Отговори
10 3
Гражданин

Гражданин

20.11.2020 | 11:03

Такава пезподобна гавра с болните никъде другаде няма! Всички,които са били на смяна в отделението,заедно с щефа на" Свети Георги да подадат оставка и в затвора! Тепърва ще има още много такива случаи! Ама сульо и пульо ги лекуваха в болница! Те и за това д.рънкат п.ростотии !

Отговори
15 4
Хан Кубрат

Хан Кубрат

20.11.2020 | 11:01

Белите чанти на съд, до дупка!!!

Отговори
16 5
Georgi

Georgi

20.11.2020 | 10:51

Не можем да се справим с вируса. Затова пълен локдаун, за да не стане по-лошо!

Отговори
8 6
Друг ракурс

Друг ракурс

20.11.2020 | 10:42

Ами Маскирания като Батман Мамицата ти за операторка към Киноцентъра ли се е цанила та в тоз критичен за баща ти момент е извадила телефона да прави репортажи Що за извратен мозък трябва да има една жена да снима в такъв момент агонията на мъжа си знаейки неговото състояние 100 процента инвалидност с придружител Навярно тя е лапала пари от бюджета като придружителка защото в рекламния клип не съществува такова лице Мерзко и долно е да печелите от смърта на една руина според цялата му история от поредица заболявания

Отговори
8 11
Хахаха

Хахаха

20.11.2020 | 10:51

Обществото имаме "късмета" да видим какво се случва за това, че близките са направили тези клипчета. Факт е, че много хора изнемогват, много хора умират заради липса на грижа. Системата не се справя".

Отговори
10 3
Хахаха

Хахаха

20.11.2020 | 10:37

Пляскайте пак на Докторите Хак да ви е.Заслужавате си съдбата.Само трепване и плитко заравяне за тях

Отговори
13 7
ИИИИИИ

ИИИИИИ

20.11.2020 | 11:28

С това изтичане на кадри извън страната в утрешния ден и тези няма да ги има като непрекъснато биват хулени и обиждани.Ще опрем до кадри с купени дипломи или тези от третия свят.

Отговори
11 2
ПОБЕСНЯЛА

ПОБЕСНЯЛА

20.11.2020 | 10:35

АБЕ КВИ РОДНИНИ КВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ ШМАТКИ ХОРАТА ГИ МЕСТЯТ ОТ ЕДНО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ В ДРУГО ...ВЪРВЯТ С КИСЛОРОДНИ БУТИЛКИ...КАКВИ РОДНИНИ ТУКА КАВО ДА НАПРАВЯТ ХОРАТА...ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА .ЗАВЕЛИ СА СИ РОДНИНАТА В БОЛНИЦА И ТЕЗИ АДМИНИСТРАТОРИ ГИ ПРЕМЕСТВАТ.... КАКВИ ГЛУПОСТИ ТВОРИТЕ И ПИШЕТЕ....ТО МАЙ ТРЯБВА ДА ГИ ЗАПАЛИМ ТЕЗИ БОЛНИЦИ ТА ДА ЗНАЕМ ЧЕ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ..... РОДНИНИТЕ ДА НЕ СА АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ДА ИЗКАРАТ ПРОТИВОПОЖАРНИТЕ КРАНОВЕ И ДА ПОЧНАТ ДА ПОЛИВАТ ПЕРСОНАЛА НА БОЛНИЦИТЕ....ТАМ ПРОСТО ИМАТ РАЗПОРЕЖДАНЕ....НЕ ПРИЕМАМЕ....ДА МРАТ ПО СТЪЛБИТЕ....

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?