Следвайте ни

Симптом убиец подвежда болните от COVID-19, че са здрави

viber icon

Голяма част от новозаразените с COVID-19 проявяват необичаен симптом, наречен от лекарите „щастлива хипоксия“. Той се изразява в това, че пациентите не изпитват негативните симптоми на липса на кислород в кръвта, пише zdrave.to.

Според MedikForum.ru, чуждестранните медии говорят за такъв необичаен симптом на коронавирусна инфекция като „щастлива хипоксия“, при който хората изглеждат напълно здрави, въпреки че в телата им настъпват катастрофални промени.

Лекарите от Манчестърската кралска болница Джонатан Банард-Смит говориха за няколко пациенти, които имат изключително ниско насищане с кислород в кръвта, но не изпитват неудобни усещания и не са били наясно с сериозността на положението си.

По-специално, при такива пациенти с коронавирусна инфекция, наситеността (насищането с кислород) била фиксирана на нивото от 80, 70, 50 процента. При здравите хора тази цифра е поне 95 процента.
Хипоксията, която обрича органите (включително сърцето и мозъка) на недостиг на кислород, е потенциално смъртоносно състояние. Защо пациентите с необичайния симптом не се задушават, въпреки че от медицинска гледна точка би трябвало?

Експертите казаха, че при "щастливата хипоксия" дишането може да бъде съвсем нормално, тъй като белите дробове продължават да набъбват.

Поради това пациентите с коронавирус могат да издишат въглеродния диоксид и тъй като той не се натрупва, както при обикновената пневмония, те не изпитват задух. Хората започват да дишат по-дълбоко и по-бързо поради по-ниските нива на кислород, но не са наясно, че правят това, отбелязват изследователите.

Явлението „щастлива хипоксия” може да обясни внезапното (на пръв поглед) рязко влошаване при пациенти, които преди това са се чувствали съвсем нормално.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

С други думи - ваксинирайте се

С други думи - ваксинирайте се

16.07.2021 | 19:05

Е ~~~ няма да стане

Отговори
4 2
Велики мисли чифутски Пълна лудница

Велики мисли чифутски Пълна лудница

16.07.2021 | 19:02

Браво бе Браво каков грижонен вирус Дишаш си до последно ама не знаеш че дишаш Тю бря И тва пак докторите ли го измислиха или ония чифути от Уолтстрийт на който докато дишаме без да знаем че дишаме все сме им длъжници даже и когато спрем да дишаме Кога в същност настъпва смърта Доктор Менгеме е открил преди вас ве чифутска пасмино това далеч преди вас А мистър Гилотен пък е залагал на по краткото и бързо вдишване Тавариш Калашников пък е заложил на спиране на дъха или дишането от разтояние някакво Другаря Драгунов е увеличил.разтоянието Но от вас чифутска пасмино не се диша Верно е Осмърдихте всичко до което се докоснете И иде яко време да ви спрем да дишате Иде време Вервайте ми Вашта мамка

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?