Следвайте ни

Ще се удължи ли извънредното положение след 12 април?

Всичко трябва много внимателно да се помисля, каза ген. Венцислав Мутафчийски

viber icon

Ситуацията е динамична. До 12 април е засега извънредното положение. Ще се вземе решение дали да се удължи извънредното положение на база на това, каква е ситуацията това. Това заяви на традиционния брифинг на Националния щаб проф. ген. Венцислав Мутафчийски.

"Едно извънредно положение е обявено във връзка с инфекцията и разпространението й в България. Допускаме ли, че до средата на април ще бъде овладяно това нещо? Аз не го допускам, ние още не сме тръгнали", каза той.

"Математическите анализи, които се правят при нас и в БАН, показват, че се намираме още в дъното на изкачването. Не сме тръгнали да се изкачваме. Кога ще се изкачим и с каква скорост ще се изкачим, не мога да кажа", призна той. 

"Катерим се бавно заради вече взетите мерки. Пикът на-вероятно ще е до 2-3 седмици, когато трябва да бъде отменено извънредното положение. Тези неща се решават в зависимост от ситуацията", каза той. 

"Всичко трябва много внимателно да се помисля. Направихме неща за коридорите за свободно пазаруване", добави Мутафчийски.

"Могат да се вземат и по-строги мерки, но всичко трябва много да се обмисля. Ние налагаме тези мерки, за да не изтървем ситуацията. Това е може би причината за многото въпроси дали не са ни прекомерни мерките. Не са", каза генералът.

"Днес раздадохме лекарства на всички болници, където има заразени", заяви Мутафчийски.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НЕЛИ

23.03.2020 | 01:32

ЗАЩО ПРИЕМАТЕ ХОРА ОТ ЧУЖБИНА??? НАЛИ СА ОТИШЛИ ТАМ ДА ИЛЯДАТ...ДА СИ СТОЯТ ТАМ.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?