Следвайте ни

Ще има ли единно решение за AstraZeneka? Говори министър Ангелов ВИДЕО

viber icon

Ще има ли единно решение на европейско ниво за ваксината AstraZeneca - това ще бъде една от темите на брифинга  за актуалната епидемична обстановка в Министерски съвет тази сутрин. 

В него участват министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, изпълнителният директор на ИАЛ маг.-фарм. Богдан Кирилов, председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов, председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски, директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов, директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов

Припомняме, че по време на извънредната среща със здравните министри на страните от ЕС министърът на здравеопазването Костадин Ангелов настоя за единна позиция по отношение на AstraZeneca.

"Общоевропейски подход, основаващ се на солидни научни становища на Европейската агенция по лекарствата, е правилното решение. В интерес на всички граждани и регулатори", посочи проф. Ангелов.

Здравните министри от блока се срещнаха чрез видеоконференция, за да анализират заключенията на Европейската агенция по лекарствата (EMA), която потвърди „възможна връзка“ на AstraZeneca с необичайни случаи на тромби, въпреки че поддържа положителното си мнение за ползите от ваксината.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

маймуни

маймуни

08.04.2021 | 13:18

Това са все "експертите", поръчали близо 5 милиона дози от тази ваксина! А те самите не се ваксинираха с нея!

Отговори
0 0
Новият Чернобил

Новият Чернобил

08.04.2021 | 10:04

Чака го съдбата на на осъдените – Григор Стоичков на 3 години лишаване от свобода, а Шиндаров на 2 години затвор.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?