71
Следвайте ни

Шокиращи COVID мерки в Гърция: С тест на фризьор и козметик

viber icon

От 6 ноември в Гърция влизат в сила нови COVID мерки, тъй като власти и лекари се оказаха шокирани от новите данни за заразени, постъпили в болници и починали. Гърците обаче очакват ограниченията, които се въвеждат от събота, тъй като властите многократно предупреждаваха, че ако има висок брой заразени, подобни действия ще бъдат предприети”, съобщи пред NOVA журналистът Катя Пеева.

В заведенията ще се влиза само с отрицателен антигенен тест. Всички работещи в държавния или в частния сектор, които не са ваксинирани, ще се тестват по два пъти на седмица, като тестовете ще си ги плащат служителите. Тестовете за COVID-19 са безплатни само за учениците. Изисква се и отрицателен тест за фризьор или посещение на козметичен салон. Без проверка на статуса се влиза само в хранителни магазини, супермаркети, църкви и аптеки.

„Досега се влизаше навсякъде свободно. Но от събота се очакват проверки – отрицателен тест или зелен сертификат, за влизащите в моловете. Дори в общината не може да се влезе. Това ще е голям проблем най-вече за бизнеса”, посочва Пеева. По думите й причина за новите мерки е желанието на правителството да постигне по-висок процент на ваксинация, който към момента е около 63 процента.

„Контролът за спазване на мерките е изключително строг. Проверките са засилени от страна на полицията. Глобите са високи и са двойни за нарушителите – най-вече за заведенията, които си позволят да допуснат неваксиниран или нетестван клиент. 300 евро е наказанието за нарушителя, а близо 20 хиляди евро за собственика на заведението”, подчерта Пеева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

12345

12345

03.11.2021 | 11:04

А ваксинираните кога ще го тестват?Те също са вирусоносители и то по-големи от неваксинираните,тъй като им се дава възможност да обикалят навсякъде само срещу сертификат.

Отговори
7 7
КОЙ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ РАЗХОЖДА СВОБОДНО

КОЙ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ РАЗХОЖДА СВОБОДНО

03.11.2021 | 16:20

ВАКСИНИРАНИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО СПАЗВАТ ПРАВИЛАТА И ЗАКОНИТЕ. ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ПРАВИЛНО СИ НОСЯТ МАСКИТЕ. НЕВАКСИНИРАНИТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА НОСЯТ МАСКИ, ДА СПАЗВАТ ПРАВИЛА, ДА СПИРАТ НА СТОП, НА ЧЕРВЕНО, ДА ПРОПУСКАТ ПЕШЕХОДЦИ, ДА УВАЖАВАТ СТАРИТЕ ХОРА, ДА ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦАТА СИ.

Отговори
2 0
Ауууууууу

Ауууууууу

03.11.2021 | 10:04

И тези от страх да не изгубят власта неспират да правят глупости. Как западна Европа успя да ваксинира над 75% от населението си и спряха да тормозят с маски и заразени и починали, а Гърция, България и др. не могат или не искат да се справят с проблема? Защо сами си съсипват икономиката, след като и тази година нямаше туризъм, а от него живеят?

Отговори
4 9
БТВ

БТВ

03.11.2021 | 09:59

С това разбито от Бойко здравеопазване и саботьорите, които закриха Ковид отделения по негова заповед- ТОЛКОВА!!! Кой ругаеше медицинските сестри и ги арестуваше показно???

Отговори
5 6
САБОТИРАЩИТЕ КОИТО ОТРЕКОХА КРУМИД ЛИ ИМАШ В ПРЕДВИД

САБОТИРАЩИТЕ КОИТО ОТРЕКОХА КРУМИД ЛИ ИМАШ В ПРЕДВИД

03.11.2021 | 16:16

МАЙ БЯХА ЧЕРВЕНИТЕ ДЕТО ГОРИХА МАСКИТЕ И ОТРИЧАХА КРУМИД. МАЙ СЕГА ТЕ СА НА ВЛАСТ. МАЙ ТЕ ИМАХА СУПЕР ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ И НАБЛЮДАВАМЕ БЕЗДЕЙСТВИЕ

Отговори
1 0
555

555

03.11.2021 | 09:44

Правилно!!!

Отговори
9 3
ХА ХА ХА

ХА ХА ХА

03.11.2021 | 09:38

Гърчулята май бая ги ваксинираха - и кво

Отговори
14 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?