Следвайте ни

Шок във Великобритания: Десетки хиляди умрели от COVID-19, освен обявените досега

viber icon

Данните, публикувани от националните статистически агенции на Обединеното кралство, показват, че до 8 май е имало 54 477 смъртни случая, повече отколкото обикновено се очаква по това време на годината, съобщава БиБиСи.

Цифрата е повече от 34 796 души, починали след положителен резултат от теста за коронавирус до тази дата, или от 41 020 души, чийто смъртен акт споменава Covid-19.

Робърт Кюф, ръководителят на статистическото бюро на БиБиСи коментира, че по-голямата цифра вероятно обхваща истинското въздействие на вируса, отразявайки броя на хората, които са умрели без тест или са умрели поради напрежението в системата на здравеопазването.

По-рано бе съобщено, че смъртните случаи от коронавирус в Обединеното кралство достигнаха близо 43 000, подчертавайки статута на страната като най-тежко засегнат в Европа и повдига повече въпроси относно справянето на премиера Борис Джонсън с кризата,

Такава голяма смъртност във Великобритания увеличава натиска върху Джонсън, който казва, че правителството следва научни съвети.

Опозиционните партии твърдят, че той се е забавил с въвеждане на тестове и осигуряване на защитна екипировка на здравните работници и че политиката му изоставя домове за грижи.

През март главният научен съветник на Великобритания заяви, че поддържането на смъртност под 20 000 ще бъде "добър резултат". 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?