Следвайте ни

Шефът на Пирогов: Ние сме остров, около нас ври от заразата COVID-19

viber icon

„Виждате какво се случва в цяла Европа с COVID-19, България е остров, който остава с малко инфектирани. Около нас обаче всичко ври и кипи”. Това коментира пред Нова тв директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов. „Страшно е, когато се изпусне контролът. Затова е важно да има добра информираност и да се дава брифинг веднъж седмично”, продължи той. 

Проф. Балтов обаче не поясни дали щабът още се ръководи от ген. Мутафчийски, или вече е поет от министър Костадин Ангелов. Не каза и дали самият той е част от Националния оперативен щаб. 

„Мисля, че самият министър оттук нататък ще поеме този ангажимент да ръководи тези процеси и той да преценява кой да помага и кой какво да върши”, заяви проф. Балтов. 

 Високата смъртност обясни с няколко фактора. „Безспорно сме застаряваща нация, но и имаме изключително високо ниво на сърдечносъдови заболявания. Тази инфекция засяга и микросъдовете и микроциркулацията”, обясни проф. Балтов. 

По думите му другата причина е, че пациентите търсят късно помощ. „Буквално чакат нещата да станат нетърпими”, заяви проф. Балтов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Шайка

Шайка

27.09.2020 | 18:44

Този е един от най-корумпираните докторя.

Отговори
5 2
Муни

Муни

27.09.2020 | 18:17

Балтов за да дойдат хората за помощ,спрете с този Ковид. Умира се и от друго. защо Пирогов стана огнище на вътрешноболнична инфекция? Защо незаразени се смесват с болни? Не се прави на шашав,оправи си ЕООД-то. Смешник.

Отговори
6 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?