Следвайте ни

Шефът на Пирогов каза какво да правим при първи симптоми

viber icon

Натискът върху болниците в София е изключително сериозен. Пирогов има вече 200 легла за среднотежки пациенти, каза шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балгов.

Особено нужни са дисциплина и самоконтрол, допълни той.

При първите симптоми на неразположение - отпадналост, мускулна слабост, не ходете на работа и си останете вкъщи поне 1-2 дни. Ако се влошите, обадете се за помощ на личния си лекар, съветва професорът.

Ако личните лекари поемат лечението на леките пациенти, това нас много ще ни облекчи, каза още той.

Мерките не могат да спрат разпространението на заразата, но може да го контролираме, каза здравният министър проф. Ангелов. И потвърди, че се обмисля обособяването на зелени коридори за уязвимите групи. Ние целим намаляване на натиска върху здравната система и се надяваме да го постигнем, допълни той.

С проф. Балтов се чухме тази нощ в 1 часа и той каза, че долу е блокирано. Натискът в София е най-голям. Голяма част от лекарите и сестрите, които лекуват, излизат в карантина, защото са контактни.

Само разумът ще ни спаси, нищо друго, категоричен е проф. Ангелов. Системата като система е обезпечена. Говорих снощи в 3 часа през нощта с премиера, който се обади да говорим относно предпазните средства. С тях и с дезинфектантите и консумативите България е подсигурена за 6 месеца напред. 

В Шумен много лекари се притесняват да лекуват пациенти с коронавирус, там има сериозен проблем и затова един зам.-министър днес е там, издаде министърът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?