Следвайте ни

Шефът на МБАЛ „Св. София” я дава за COVID болница

viber icon

Директорът на столичната МБАЛ „Св. София” Христо Мазнейков отправи предложение към здравните власти леглата в болницата, които наброяват 400, да бъдат предоставени изцяло за лекуване на заболели от Covid-19. 

Знаехме, че ще се стигне до взрив на болните, когато децата тръгнат на училище. Бяхме предупредени. Трябва да се обединим и заедно да преборим заболяването. По тази причина предложих да  предоставим нашата болница на държавата и в нея да се лекуват само пациенти с коронавирус. Но ни трябват хора. Най-ценният капитал са медицинските работници. Да се направят графици и да се командироват лекари”, заяви Христо Мазнейков. 

Той се е свързал със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, която е изказала благодарност към предложението. Предстои обсъждане дали идеята може да се реализира. 

Според д-р Мазнейков новият Координационен център, който пренасочва пациентите, прави каквото може, но заболелите са толкова, че не може да се смогне.

Трябва да се направят специализирани болници. Дори англичаните, които са с една от най-лошите здравни системи в Европа, си построиха болница за 4000 човека, чиято директор е д-р Гецова“, допълва директорът. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?