Следвайте ни

Шефът на МБАЛ "Св. Мина": Обвинението към нас е пресилено, лекуваме леки и средни случаи на COVID-19

viber icon

 "Много е пресилено обвинението към нас. Нашето отделение е за лечение на леки и средни случаи на заболели от COVID-19. Отговаряме за тях. Не сме за лечение на тежки случаи", заяви управителят на МБАЛ "Свети Мина" проф. д-р Петър Петров. Коментарът му бе по повод информацията, изпратена до медиите от лидерът на КОД- Пловдив Пепа Деведжиевa след настаняването на нейни близки в болницата. По-рано днес тя информира, че в здравното заведение има недостиг на апаратура, съществува и проблем със специалисти.

Проф. д-р Петър Петров  добави, че след като роднината  на Пепа Деведжиев е започнал да се усложнява, е бил преместен в частна болница.

"Не можем да осигурим лукс за пациентите на този етап.  Знаем много добре, че разполагаме с една тоалетна на етажа, но в момента не можем да променим тази ситуация. Все пак отделението за COVID-19 в нашата болница бе разкрито за 48 часа. Разполагаме  с апаратура, с която да обгрижваме нашите пациенти. Отношението на нашите медици към болните  е перфектно. Аз следя всекидневно  какво правят нашите лекари и медицински сестри  и ако има проблем веднага се намесвам, за да го решим. Медиците ни успяват да се справят с тежката ситуация и да излекуват заболелите", заяви още проф. д-р Петър Петров.

В МБАЛ "Свети Мина" в момента на лечение са петима пациенти с коронавирус при капацитет от 30 души.

 

 

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Батко

Батко

11.10.2020 | 19:20

Професоре, ама никой не казва, че не се грижите за болните, а че ви натовариха за сметка на други болници, които разполагат с повече пари. Благодарим за грижите и успехи! Като малък съм бил пациент на болницата и се радвам, че я измъквате от блатото.

Отговори
1 0
Проф.Петров

Проф.Петров

11.10.2020 | 20:06

И аз ви благодаря че ни разбирате.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?