46
Следвайте ни

Шефът на COVID отделението в "Пирогов": Идеолозите на заповедта да заповядат да лекуват

viber icon

Още рано сутрин пред "Пирогов" се извиха опашки от медицински специалисти, които трябва да се тестват за коронавирус, за да могат да влязат на работа в болницата.

"От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които минаха. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта", заяви пред БНТ доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в "Пирогов".

Според него отделението може да се поддържа явно на автопилот. "Идеолозите на тази заповед да заповядат да лекуват, да влязат в график. На нощно дежурство в COVID отделението на "Пирогов" има по 1 лекар, 1 сестра и 1 санитар заради липса на персонал, заяви доц. Атанасов. Той допълни, че нови легла могат да се разкрият, но те няма да излекуват хората. Освен това по думите му от 3000 души, преболедували  COVID-19, на които е проследил състоянието - нито един не е повторен или с компрометиран имунитет.

Пациент, който не се е сблъсквал с вируса, след консултация с компетентен лекар, е редно да се ваксинира, призова доц. Атанасов. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Уплашен но защитен

Уплашен но защитен

22.10.2021 | 13:12

Драги, не сте формулирал въпроси, какво не сте разбрал и съм затруднен да ви помогна. Мнението е от сутринта на академик, президент научно дружество, научен ръководител Институт имунология в Академия на науките и нотира, че честа реваксинация може да причини имунологичен колапс.

Отговори
1 1
ИСТИНА

ИСТИНА

22.10.2021 | 12:20

ОЩЕ НЯКОЙ ЩЕ СЕ ОСМЕЛИ ЛИ ДА КАЖЕ ИСТИНАТА. В АНГЛИЯ СА ВАКСИНИРАНИ И ПАК СА БОЛНИ,ВАКСИНАТА НЕ ДЕЙСТВА.

Отговори
4 2
Времена и нрави

Времена и нрави

22.10.2021 | 10:31

Необяснимо от наука и диаболично в етика е политическото решение Кацаров да не се признава естествена имунна защитеност с антителен отговор, а да се кредитире непостоянна защита с ваксини с ефект шест месеца след иглата и нуждата доживотна реваксинация.

Отговори
5 2
Защита и заплаха

Защита и заплаха

22.10.2021 | 09:43

Естествено понесъл ковид реагира с антителен отговор и защитава. Клетките на имунната памет, които носят информацията за делене и натрупване на цитотоксичните липфоцити, нащият защитник, при изкуственото заразяване, ваксинация, трябва да бъдат стимулирани с реваксинация. Тя ще бъде рутинна, периодична един път годишно или екстрена. Проблемът е, че реваксинацията изтощава имунната система до развитие на имунодефицит. Избягване социалните контакти с ваксинирани приносители на ковид е правилна санитарна тактика

Отговори
4 2
Уплашен но защитен

Уплашен но защитен

22.10.2021 | 12:29

Абсолютни глупости с цел да плашите народа. Нито едно научно изследване не потвърждава тезата, че имунната система изобщо има проблем при ваксините. Точно обратното - нито една от Т клетките не е засегната от ваксината, а самата ваксина стимулира произвеждането на нови Т клетки, които в комплект с вече съществуващите изграждат по-силна защита. Прочетете изследванията от последните месеци, поинтересувайте се и тогава пишете глупости.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?