Следвайте ни

Шефът на БЛС: Руска рулетка е да не си боледувал и да контактуваш с много хора

viber icon

Руска рулетка е в условията на вълна на епидемията, ако не си боледувал, сега да излизаш и да контактуваш с много хора. Това каза пред БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Той подчерта, че спирането на плановите операции има не толкова противоепидемична цел колкото да осигури персонал, "особено реаниматори за грижата, която трябва да се даде на COVID болните".

Д-р Маджаров подчерта, че няма недостиг на легла.

"Трябва да сме все пак категорични, че в момента не наблюдаваме това, което виждахме сред колегите - този страх, объркване, на някои места откази да се преструктурират.", каза председателят на БЛС.

Той призова в личен план всеки да се съобрази с опасността за своето здраве.

Д-р Маджаров каза, че няма лечебно вещество, което да няма никакви странични ефекти.

"При нас винаги се разглеждат нещата така - претеглят се ползите спрямо рисковете и ако един препарат е с минимални потенциални рискове на фона на огромните ползи, които се очакват от него - той се прилага", каза той.

"Няма лечебно вещество, което да няма никакви странични ефекти. Всеки пациент и лекар е длъжен да съобщава за нежелани реакции след прием на дадено лекарство. Има органи, които събират тази информация и преценят. Ако ние продължим по този начин, всеки един такъв единичен случай да е повод за спиране на ваксинацията, ние ще се ваксинираме 10 години", заяви председателят на БЛС.

Той подчерта, че отговорността да си поставяме ваксини не е застрашаващо здравето, колкото е превенция, която ще ни спаси от по-тежки последствия.

По думите му спирането на ваксинация с "Астра Зенека" не е решение, базирано на науката, а е по-скоро под натиска на общественото мнение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

генерали в ЕМА

генерали в ЕМА

16.03.2021 | 12:05

Май се оказа. че точно ваксината на Астра-Зенека е руската рулетка... А политическите изказвания на членове на ЕМА не съответстват на медицинските стандарти!

Отговори
12 3
Първомаец

Първомаец

16.03.2021 | 11:48

Помним те мършо.....пишман лекар.

Отговори
6 3
Кво правим

Кво правим

16.03.2021 | 10:34

Ако не си преболедувал, но в този пик на зараза трябва да ходиш на работа,да пътуваш в плетъпкани рейсове какво правиш? Няма мерки,джипито не дава болничен,за да се предпазиш..... И така до безкрай!

Отговори
16 2
Вски  да  се  съобрази...

Вски да се съобрази...

16.03.2021 | 10:31

За безопасноста на своето здраве. А къде е здравеопазването. БЛС. Търговци и надути "специалисти".

Отговори
14 3
* *

* *

16.03.2021 | 10:19

Пародия на лекар.

Отговори
8 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?