Следвайте ни

Шефът на "Александровска": Заразата отслабва

viber icon

Доц. д-р Димитър Буланов е известен хирург, който след обявяването на извънредното положение прекарва дни наред в Инфекциозното отделение на Александровска болница. Той вече е директор на заведението, след като проф. Костадин Ангелов стана здравен министър.

„Постепенно разпространението на коронавируса в България намалява, но това не трябва да ни успокоява, тъй като категорични прогнози няма как да се направят и не трябва да се правят“, заяви доц. Буланов пред Нова телевизия.

„Министерството на здравеопазването представи програма с прогнозно съотношение на евентуалния брой заболели към възможността на лечебните заведения да разкриват легла за лечение на такива болни.

Няма как здравната система да не реагира на нуждата на заболелите. Хората трябва да бъдат спокойни. Ако се наложи, цялата здравна система ще се реформира, за да бъдат лекувани заразените”, успокои светилото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Наблюдателен

Наблюдателен

15.08.2020 | 19:37

Странно.. Вирусът отслабва, интензивните отделения се пълнят, смъртността скача, за 2 дни - 3ма медици починали... Сигурно ще да е от горещините.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?