Следвайте ни

Шанс за екскурзии: Франция и Португалия започват разхлабване на мерките

viber icon

 Франция  започва четирифазно разхлабване на мерките срещу пандемията от коронавирус от понеделник, съобщи президентът Еманюел Макрон. От другата седмица отпада забраната за вътрешни пътувания в радиус до 10км. Заведенията за хранене ще отворят напълно на 9 юни, а всички останали мерки се очаква да бъдат вдигнати на 30 юни.

Остават изискванията за представяне на отрицателен резултат за covid-19 при пристигане в страната.

Португалия също разхлабва Covid-19 мерките с 48 часа по-рано от предвиденото и навлиза в последната фаза от плана си срещу разпространяване на вируса. Страната отваря границите си с Испания за належащи пътувания още утре, заяви португалския премиер Антониу Коща, след заседание на правителството. Това решение бе взето, след като процентът на заразените спадна до най-ниското ниво за Европейския съюз. 

От утре в Португалия отново ще бъде възможно организирането на мероприятия като сватби и спортните събития на открито и в спортните зали. На баровете и дискотеките обаче все още не се разрешава да отворят.

"Ще останат в сила и ограниченията за пътниците, пристигащи в Португалия от страните, които са засегнати най-тежко от коронавирусната пандемия", изтъкна Коща. От тях се изисква да представят доказателство за направен тест за коронавирус с отрицателен резултат или да се поставят под карантина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?